Лідія Таран допомогла здійснити мрію хлопчика-геймера

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Лідія Таран допомогла здійснити мрію хлопчика-геймера
1plus1.ua

Хлопчик мріяв розробити свою онлайн-гру про щасливий і мирний світ.

Поділитися:

Ще влітку до Лідії Таран звернулися благодійники з Інституту раку та розповіли історію про 12-річного Олексія Апокіна, якій серйозно захоплюється комп’ютерними іграми, мріє вивчити все про процес створення ігор і розробити свою онлайн-гру, в якій можна будувати життя на пустельній планеті – щасливий і мирний світ.

Команда  креативних гейм-розробників, які працюють з найвідомішими в світі Electronic Arts, Wargaming.net, Disney, Nekki, Social Quantum та іншими, долучилася до проекту "Здійсни мрію". Разом із благодійним фондом "Крона" і ТСН вони здійснили дитячу мрію.

Чарівники передали хлопчикові IPad Air і почали готуватися до нової зустрічі, яка стала можливою вже цього листопада. Весь цей час Олексій обмірковував ідеї нових ігор.

Є ідея створити гру, де буде кілька планет, і на кожній можна будувати будинки, магазини, життя, бо коли на планеті Земля закінчиться місце, то можна полетіти на іншу планету, - каже маленький геймер Олексій Апокін.

Заснована українцями міжнародна компанія, що веде розробку інноваційних ігор, запросила маленького геймера до київського офісу, щоб вислухати його думки про майбутню гру, і під час зустрічі створила разом із ним образ головного героя.

«З Олексієм та командою найкращих гейм-розробників будемо працювати над новою грою з доповненою реальністю. Ми хочемо дати хлопчикові змогу поекспериментувати з найбільш прогресивною технологією, яка ще навіть не впроваджена у геймінг», - каже керівник проекту нової технології доповненої реальності Максим Слободянюк.

У березні 2017 року відбудеться презентація гри на основі Олексійкового сценарію, яку можна буде завантажити в будь-якій точці світу та допомогти важкохворим  діткам з проекту «Здійсни мрію».

«Зазвичай хлопці хочуть, щоб в іграх усе стріляло та літало, а у мого маленького земляка виникла ідея будувати планети, де буде створено нове життя, коли Земля вже буде забудована», - ділиться своїми враженнями від зустрічі Анатолій Анатоліч, ведучий «Сніданку з 1+1».

Олексій Апокін з Кривого Рогу бореться з остеосаркомою (рак кісток). Хірург-ортопед направив дитину на консультацію в обласну лікарню, а МРТ показала новоутворення. В кінці листопада 2014 року Олексій почав лікування у відділенні дитячої онкології Національного інституту раку, переніс уже чотири операції, а тепер лікується вдома.

Проект «Здійсни мрію» заснований 29 квітня 2016 року, у Всесвітній день бажань. Його куратором стала Лідія Таран. Це спільна ініціатива ТСН, 1+1 медіа та Всеукраїнського благодійного фонду «Крона», покликана дарувати радість і реалізовувати мрії тяжкохворих дітей, для яких кожен прожитий день - це чудо. Такі діти повинні бачити й знати цей світ, наповнений добром і усмішками, відчувати радість, нашу любов, тепло й підтримку, а не тільки біль від медичних процедур і сльози.

Проект допоможе відчути себе щасливими тим, хто найбільше цього потребує. За планом проект «Здійсни мрію» має перетворитися на всеукраїнський рух, до якого можуть долучитися всі охочі. Також є надія стати партнером світового фонду «Make a wish».

Новини по темі