Лідія Таран та дизайнерка Ірина Діль здійснили мрію хворої дівчинки

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Лідія Таран та дизайнерка Ірина Діль здійснили мрію Надійки та запросили її у світ моди
1plus1.ua

13-річна дівчинка з Луганщини вийшла на подіум Ukrainian Fashion Week – проект «Здійсни мрію» триває.

Поділитися:

Цієї суботи, 15 жовтня, на подіум 39-го Українського тижня моди разом із професійними моделями на показ колекції Iryna Dil вийшли 13-річна Надійка Березниченко і кураторка проекту «Здійсни мріюЛідія Таран здійснила мрію хлопчика погратися з дельфінами» Ліда Таран.

Дівчинка була вбрана у шовкову сукню, яку створила спеціально для неї дизайнерка Ірина Діль, до речі, сама матуся чотирьох доньок. Ірина захотіла допомогти, коли коли дізналась про мрію та історію дівчинки з міста Рубіжного Луганської області.

У п’ять років Надя залишилась сиротою. Невдовзі її взяла під опіку родина, яка втратила свою дитину. Важка хвороба Наді не злякала її нову маму Олену, котра робить усе задля здоров’я доньки, а от прийомний батько пішов... Чотири роки тому дівчинка перенесла кілька важких операцій на кишківнику, також у неї вроджена серцева недостатність, яку лікарям вдається контролювати. 

Надія сподівається на краще, чекає казки, уявляє себе принцесою, цікавиться модою і створює фасони суконь для свят. Надя мріяла про унікальну сукню, в якій змогла б піти на шкільний бал, і показала свої ескізи дизайнерці, коли приїхала в Київ на першу примірку.

У чому зірки 1+1 прийшли на відкриття Ukrainian Fashion WeekІрина Діль у притаманній їй манері дивувати та бути неповторною та її помічники створили казку для дівчинки – пошили й подарували омріяну сукню. Вони навіть готують уже друге вбрання, яке потім надішлють поштою! А ще дівчинка побувала в «задзеркаллі» найвідомішої події в Україні – разом із кураторкою проекту «Здійсни мрію», ведучою ТСН на каналі 1+1 Лідією Таран Надя вийшла на подіум і демонструвала колекцію Ірини Діль Весна-Літо 2017.

Ключова тема колекції - райська пташка колібрі, яка присутня у вишивці та на принтах. Мереживо, натуральний шовк, шифон, гіпюри бездоганно драпіруються на сукнях і блузках. Всі образи легкі та романтичні. В них багато сонця, весни та надії…

Це вперше на нашому проекті така зовсім дівчача мрія: хочу сукню, як у принцеси! Ніжна музика, легка хода на дефіле – це немов красиве кіно з яскравим фіналом! Лунали аплодисменти, сльози бриніли в очах, і ця мить назавжди залишилась у пам’яті. Ми віримо, що радість додасть сил Надійці та її прийомній матусі! Ірина Діль зробила диво! – каже Лідія Таран.

Доброю новиною стало те, що успішний дизайнер Ваня Фролов, який створив сукню для виступу Джамали на Євробаченні, та архітектор Олена Добровольська в рамках благодійного проекту «Хто за ширмою?» свою частину зібраних коштів від продажу ширм передадуть тяжко хворим дітям з проекту «Здійсни мрію». Вони прийняли таке рішення, коли дізналися історії наших підопічних.

Соціальні ініціативи в індустрії моди стають актуальним трендом і дедалі частіше інтегруються в колекції дизайнерів та модних будинків, а Ukrainian Fashion Week завжди підтримує та ініціює добрі справи.

Проект «Здійсни мрію», організований 1+1 медіа та Всеукраїнським благодійним фондом «Крона», розпочався 29 квітня цього року, у Всесвітній день здійснення бажань. Кураторка – Лідія Таран, ведуча новин ТСН. Інформаційний партнер – журнал «Твій малюк».

Мета – організувати рух і здійснювати тисячі мрій  тяжко хворих дітей в Україні, які найбільше цього потребують. На жаль, не всі ці діти мають час досягти бажаного. Команда проекту робить усе, щоб реалізувати їхні мрії якомога швидше. Кожен день важливий. У планах – співпраця з міжнародною ініціативою Make a wish.

Новини по темі