Наталія Мосейчук розповіла про навчання молодшого сина під час війни

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Наталія Мосейчук розповіла про навчання молодшого сина під час війни

А також про вчителів, які працюють в умовах війни.

Поділитися:

Про роль вчителів під час війни і після, як змінилася освіта та чим вразили педагоги,  як їм потрібно віддячити та про подробиці навчання своїх синів телеведуча 1+1 та Єдиного марафону новин, кураторка Право на Освіту Наталія Мосейчук розповіла у ексклюзивному інтерв’ю на сайті Global Teacher Prize Ukraine. Цьогоріч під час нагородження незмінна кураторка премії обрала серцем та відзначила вчителя - психолога з Охматдиту Олену Анопрієнко, яка з перших днів війни не полишала маленьких пацієнтів. Навчала разом зі Школою Супергероїв, підтримувала і надавала психологічну підтримку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖНаталія Мосейчук: "Вчителі та шкільні психологи зцілюють дитячі серця та потребують особливої уваги"

наталія мосейчук

Наталія Мосейчук розповіла про 1 вересня молодшого сина Матвія цьогоріч. “Коли ми привели свого сина до школи, у класі було 8 дітей. І у відповідь на несміливі хвилюючі погляди батьків, що турбувалися про безпеку дітей, на нас дивилися впевнені та усміхнені очі педагогів. Моє бажання віддати дитину до школи тоді одразу помножили на 10 разів”. - розповіла телеведуча. В той день багато батьків ходили без дітей, перевіряли бомбосховища – вирішували, чи варто віддати дитину до школи офлайн згодом. Вчителі їх переконали, тому за два тижні в класі було вже 16 учнів. “Люди, які під час війни виявились сильнішими за батьків”, - наголосила Мосейчук. 

А от згадуючи про навчання старшого сина Антона зазначила, що освіта була гіршою. “Пам’ятаю 2006 рік як один з найгірших періодів у розвитку української школи. Демотивовані вчителі з незрозумілими для себе програмами. Зараз у школі мого молодшого сина я бачу віддзеркалення нової школи, де вчитель – наставник та друг”. 

наталія мосейчук

За останні 7 років Наталія Мосейчук кардинально змінила погляди на освіту. Раніше хотіла, щоб син умів швидко читати, добре писати та знав ази математики. Але запуск проекту Право на Освіту, знайомство та кураторство премією перевернуло уявлення - стало очевидним наскільки важливі софт скілс. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖВибір Серцем: Наталія Мосейчук традиційно відзначила вчителя на Global Teacher Prize Ukraine

наталія мосейчук

Головною рисою вчителя зараз телеведуча називає сміливість. “Після війни буде дві категорії людей, про яких особливо варто подбати – це військові та вчителі. Бо одні відповідають за життя, а інші – за голови. Зараз вчителі точно знають, що вони дають учням і для якого суспільства їх готують”. Особливо Наталія Мосейчук відзначила вчителів при лікарнях. “Рятували, вчили, підтримували психологічно. Вони – справжні герої освітнього фронту. І просто зараз у Житомирі, Дніпрі, Харкові – не припиняється навчання у Школах Супергероїв”. Закликала педагогів особливу уваги приділити психологічній підтримці себе та своїх учнів і порекомендувала пройти безкоштовний курс психології травми “Знати, як допомогти” з сертифікацією, який зараз доступний на платформі Едера.  

Новини по темі