Коронавірус: лікар назвав нові симптоми більш заразного штамма "Дельта" (відео)

Протягом останнього тижня в Україні фіксують рекордні цифри щодо кількості хворих на коронавірус, при цьому штамм "Дельта" виявили у 800 українців. Які ж нові симптоми штамму?

Поділитися:

Штамм "Дельта" коронавірусу більш заразний та може викликати серйозніші ускладнення. Тарас Жиравецький, головний лікар одного з діагностичних центрів Львова розповів денному шоу "Твій день", чи допомагають стандартні методи лікування та як часто "Дельту" знаходять у тих, хто отримав дві дози щеплення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус та діти: чому штам Дельта вражає дітей і хто такі універсальні переносники інфекції (розповідає лікар-інфекціоніст)

Основними симптомами штамму "Дельта" називають інтенсивний головний біль, прищі в горлі, кашель та гарячку. Проте Тарас Жиравецький запевняє, що помітив ще один симптом – який він?

Симптом, який я спостерігаю у хворих на штамм "Дельта" – це сильний біль у м'язах. Це основне, що відрізняє "Дельту" від інших штаммів. Проте ви праві: основними симптомами залишаються висока температура, зміна смаку та нюху, проблеми зі шлунком тощо. 

Яка специфіка лікування тих, хто захворів саме на штамм "Дельта"? Лікар пояснив:

Специфіка в тому, що зараз дуже швидко може наставати ускладнення ковіду. В нас є проблема в тому, що вже на 6-7 день захворювання вже може бути серйозне ураження легень, яке потребує госпіталізації. З попередніми штаммами процес відбувався повільніше. Сімейним лікарям слід бути пильними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус штаму Дельта: симптоми, перебіг та чи працює вакцинація (коментує медекспертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова)

Чи виявляли штамм "Дельта" в тих, хто вже отримав 2 дози вакцини? Тарас Жиравецький розповів:

Однозначно, що в таких людей штамм "Дельта" може бути: вакциновані можуть заражатися будь-яким штаммом, зокрема "Дельтою". Проте після вакцинації, ймовірно, вони перенесуть ковід легше. Зараз поки що в Україні тільки починається нова хвиля і вже через місяць ми будемо бачити, наскільки вакцинація захищає від потрапляння в стаціонар українця.