Руслана Лижичко заговорила про вагітність у 48: психологиня коментує нюанси у великій різниці віку між батьками та дітьми

Як налагодити стосунки з дитиною, якщо у вас велика різниця у віці?

Поділитися:

Нещодавно 55-річний співак Віктор Павлік зізнався, що переживає через різницю з новонародженим сином Мішею: коли синові виповниться 20, татові буде вже 75. Співак вчетверте став батьком і розповідає, що останнє батьківство більш трепетне. В сюжеті шоу "Твій день" виконавець легендарної "Шикидим" зазначає, що почав пильніше стежити за здоров’ям, щоб довше бути у тонусі.

А нещодавно на шоу "Маскарад" 48-річна співачка Руслана Лижичко, яка ховалася за костюмом Мавки, заінтригувала своєю можливою вагітністю. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Руслана Лижичко у шоу "Маскарад" натякнула на вагітність: "Мавка готує свій секрет, свій сюрприз"

У студії "Твій день" з огляду на тенденцію дорослих народжувати пізніше, поговорили на тему: "Як знайти спільну мову з дитиною, коли є така велика різниця у віці та чи може вік стати причиною прірви у стосунках батьків та дітей"? Коментує психологиня Ганна Кушнірук:

З віком ми не боїмося не недодати нашим дітям, а не добрати. Це здоровий егоїзм, і такий він має бути. Це задоволення – бути поряд зі своїми дітьми.

Ганна Кушнірук зазначає, що пізній вік батьків для дитини – це абсолютна норма, бо вона сприймає батьками такими, якими вони у нього з'явилися. Щоб бути активним, цікавим та життерадісним для себе та родини, варто всі свої думки та зусилля спрямовувати на те, щоб вкладати в себе, а не навпаки обмежувати.

Отже, як, за порадами експертки, знайти спільну мову з дитиною, коли є різниця у віці?

  • Не нав'язувати батьківський спосіб життя
  • Слухати дитину
  • Створити для неї образ тата чи мами, який завжди поруч
  • Не варто порівнювати себе з кимось та форматувати своє обмеження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Руслана прокоментувала участь у шоу "Маскарад" і звернулася до всіх дівчат: "Немає нічого в житті сильнішого, ніж дати життя"

Ганна Кушнірук також зазначила, що ідеальний вік для батьківства — це ілюзія. Бо, з точки зору фізіології найлегше народжувати до 30 років, проте з точки зору психології – "до нас наші діти доходять біля 40". Але, підкреслила психологиня, є й люди, які вміють любити мудро у молодому віці.

Психологиня також зазначила, що страху смерті не можливо позбавитись, проте можна відноситись до нього по-іншому:

Можна думати про неї з острахом «що ще встигнути», а можна насолоджуватися життям тут і зараз. Щасливі діти у щасливих батьків.