У Моршині побороли коронавірус завдяки масовій вакцинації. Чи правда це? (розповідає міський очільник)

Моршин без коронавірусу. У місті 75% мешканців щеплені
wikipedia.org/Ядвига Вереск

У місті Моршин на Львівщині завдяки масовій вакцинації населення вдалося побороти коронавірус. Чи правда це?

Поділитися:

У шоу «Твій день» сьогодні говорили про унікальне для України місто Моршин, де вдалося побороти коронавірус. Принаймні зараз у тутешніх лікарнях немає жодного пацієнта з діагнозом COVID-19. Місцева влада стверджує – такого результату вдалося досягти завдяки тому, що 75% населення Моршина щеплені від коронавірусу двома дозами. Про це на прямому включенні розповідав очільник міста Руслан Ільницький та місцевий житель Олексій Стародубов.

Руслан Ільницький розповідає:

Моршин став пілотним проєктом МОЗ, вакцинація дорослого населення від COVID-19 розпочалася у нас ще у квітні. Наразі у нас щеплено близько 3500 дорослих мешканців міста.

Міський голова розказує, що зараз у Моршині усього 22 людини хворі на коронавірус, 8 з них – вакциновані. Проте жодного хворого поки не госпіталізували, що означає, що перебіг їхньої хвороби не важкий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постковідний синдром: що треба знати про реабілітацію після коронавірусу. Коментує лікар

Руслан Ільницький наголошує, що таку вдалу кампанію вакцинації вдалося провести завдяки злагодженій роботі медиків, які активно інформувати населення про необхідність щепитися. Людям дзвонили і запрошували на щеплення, також у місті було багато агітаційних плакатів. Дивіться, як експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова розвіює міфи про вакцинацію від коронавірусу:

Місцевий житель Моршина Олексій Стародубов згадує:

Нам дзвонили, повідомляли про те, що буде проводитися вакцинація. Супротиву особливого не було, бо у нас невеличке містечко і воно дуже залежить від туристів. Рік тому в Моршині було пусто через карантин, і люди були без роботи. Тож у необхідності вакцинації ми не сумнівалися. З мого оточення практично всі вакциновані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулий тиждень в Україні зробили понад 1,5 мільйони щеплень від коронавірусу: де працюють додаткові пункти вакцинації?

Моршин – це невеличке місто, розташоване в осередді прикарпатських заповідних лісів. Тут є багато санаторіїв та центрів відпочинку завдяки красивій природі, чистому повітрю та цілющим мінеральним джерелам. Зараз завдяки успішній кампанії вакцинації місто може спокійно приймати туристів і не боятися карантину.

МоршинФОТО: wikipedia.org/Ramarren

Нагадуємо, окрім інформаційної кампанії, яка покликана стимулювати населення вакцинуватися, 1+1 media проводить велику кількість заходів з популяризації вакцинації проти COVID-19. Нещодавно стартувала власна соціальна кампанія  «Вакцинуйся. Разом ми сильніші». Для працівників компанії та родичів колег було проведено дві хвилі вакцинації в офісі. Крім цього, щепитися вакциною (три на вибір) можуть усі відвідувачі прямоефірного шоу «Танці з зірками» (слідкуйте за анонсами).