Поради Олексія Душки: Як обрати якісні цукерки та перевірити їх в домашніх умовах

Ведучий програми «Життя без обману»Олексій Душка розповів усю правду про вбивчі солодощі та дав поради, як в домашніх умовах перевіряти цукерки.

Поділитися:

У програмі «Життя без обману» Олексій Душка розповів глядачам, які загрози приховують солодощі, та як обрати найменш шкідливі цукерки.

Олексій Душка відправив на експертизу солодощі вітчизняних виробників, які вибрали українці методом голосування. Результати експертизиРейтинг шоколадних виробів від Олексія Душки здивували не лише самого ведучого а й лікарів.

Щоб не стати жертвою недобросовісних виробників та зберегти своє здоров’я, ведучий програми «Життя без обману» дав практичні поради, як перевірити шоколад на якість в домашніх умовах та чим можна замінити шкідливі солодощі.

ЯК ПЕРЕВІРИТИ ШОКОЛАД

Визначити, чи відповідає український шоколад стандартам якості, Олексію Душці допомагав знавець шоколадної продукції і засновник кулінарної школи Зазза Кассашвілі.

Ведучий перевіряв шоколад із вмістом какаобобів не менше 56%. Експеримент, який провів Олексій Душка разом з експертом, довів, що на відміну від французького шоколаду, який має ідеальну консистенцію, український шоколад окрім какаожирів має посторонні домішки. Український шоколад не піддається кристалізації, що свідчить про наявність пальмового масла та рослинних жирів.

ЯК ПЕРЕВІРИТИ ШОКОЛАД В ДОМАШНІХ УМОВАХ

Щоб перевірити шоколад на домішки в домашніх умовах, потрібно його просто розламати. Якщо при цьому буде дзвінкий звук, шоколад не містить пальмового масла та рослинних жирів. Якщо глухий – шоколад містить домішки.

ЩО МАЄ ВХОДИТИ СКЛАДУ ЧОРНОГО І МОЛОЧНОГО ШОКОЛАДУ

До складу чорного шоколаду має входити мінімум п’ять компонентів, а молочного – шість. Якщо компонентів більше, – це означає здешевлення продукту за рахунок домішок.

ЯК ПЕРЕВІРИТИ ШОКОЛАДНІ ЦУКЕРКИ

Цукерки приховують у собі багато обманів, особливо це стосується шоколадних цукерок. Щоб перевірити їх на якість, цукерку варто розрізати. Якщо глазур тонка, це свідчить про високу якість сировини.

ЩО ТАКЕ ГІДРОГЕНІЗОВАНІ ЖИРИ

Обираючи цукерки, варто звертати увагу, щоб до складу не входили гідрогенізовані жири. Це тверді жири, які відкладаються в судинах, забивають їх, спричиняючи інфаркти, інсульти.

Найчастіше їх використовують для начинок цукерок та шоколадної пасти.

ЧОМУ ХОЧЕТЬСЯ ЇСТИ ЦУКЕРКИ

Цукерки містять синтетичні ароматизатори, через які солодощі хочеться їсти знову і знову. Вони можуть викликати алергію, гіперактивність. 

Олексій Душка радить обирати льодяники з натуральними барвниками. Принаймні це зменшить їх негативний вплив на організм. 

ЧОМУ НЕ ВАРТО ЇСТИ ВЕДМЕДИКІВ ТА ЧЕРВ’ЯЧКІВ

Олексій Душка провів експеримент з улюбленими «гумовими» ведмедиками та черв’ячками. Виявляється, що коли солодощі розтопити, вони перетворюються на справжній цемент.

ЧИМ ЗАМІНИТИ СОЛОДОЩІ

ЯК ПОДИВИТИСЯ СКЛАД ЦУКЕРОК

Олексій Душка зізнається, що його часто запитують, де можна подивитися склад цукерок, щоб уберегтися від шкідливих речовин. Насправді все дуже просто: в будь-якому магазині в коробку з цукерками кладуть папірець, на якому зазначений склад солодощів. 

Обирати варто цукерки з меншим вмістом цукру та барвників. Запам'ятайте: менше компонентів у будь-яких цукерках – вища якість продукту. 

У програмі «Життя без обману» Олексій Душка також дав поради ласунам стосовно солодощів, якими можна замінити шкідливі аналоги. Шипучі цукерки, черв’ячки та шоколадні цукерки з начинкою варто замінити пастилою, зефіром та мармеладом.