Рейтинг напівфабрикатів від Олексія ДушкиУ минулому випуску програми «Життя без обману» Олексій Душка перевірив, що насправді входить до складу вареників, пельменів та млинців вітчизняних виробників.

Результати експертизи шокували не лише ведучого 1+1, а й тисячі українців. Олексій Душка заспокоює – якісні напівфабрикати є. Головне – вміти правильно вибирати продукти: уважно читати етикетку та самостійно перевіряти продукти за кількома критеріями.

Ведучий 1+1 розповів, на що звертати увагу при купівлі напівфабрикатів.

ТІСТО

1. Сіре тісто – ознака неякісного борошна.

Якщо приготувати пельмені з такого тіста, то вони просто злипнуться, – каже Олексій Душка.

2. Чим тісто світліше, тим менше з ним буде проблем під час приготування.

Дуже важливо, щоб у тісті не було діоксид титану – харчового барвника, який приховує ознаки низькоякісного борошна.

3. До складу хорошого тіста повинні входити лише такі компоненти – вода, борошно вищого ґатунку, яйце або меланж і сіль.

4. У пельменях і варениках тісто повинно бути тоненьким, добре розкатаним.  

Щоб не передплачувати за тісто, обирайте напівфабрикати з тонкою ліпкою на окрайку, – запевняє Олексій Душка.

Поради Олексія Душки: Як обрати якісні цукерки та перевірити їх в домашніх умовахНАПІВФАБРИКАТИ З М'ЯСНИМ ФАРШЕМ

1. До складу якісних напівфабрикатів входить мінімум компонентів.

2. Найкраще обирати вироби з грубо перемеленим фаршем.

Тоді ви самі зможете побачити, яке м'ясо ви їсте, – каже експерт.

3. У фарші не повинно бути кісток та хрящів.

Якісні котлети виготовляють з однорідного фаршу.

4. Справжній продукт з м’яса навіть після розмороження зберігає свою форму.

Якщо після розмороження напівфабрикати злиплися чи легко кришаться, їх краще не купувати. Це ознака того, що вони кілька разів заморожувалися та розморожувалися, – застерігає Олексій Душка.

Блог Олексія Душки: вправи в офісі за 15 хвилин в гіфках5. У складі якісних продуктів не повинно бути ММО та глутамат натрію.

НАПІВФАБРИКАТИ З РИБНИМ ФАРШЕМ

1. Купувати лише ті напівфабрикати, на яких зазначено, з якої саме риби був виготовлений цей продукт.

2. Чим більше в продукті міститься вуглеводів, тим більше до його складу входить панірувальних сухарів, а не фаршу.

Менше вуглеводів – більше риби, – каже Олексій Душка.

3. До складу напівфабрикатів не повинні входити ММО.

НАПІВФАБРИКАТИ З НАЧИНКАМИ

1. У м’ясо-рослинних напівфабрикатах дозволена заміна частини м’яса рослинними компонентами.

Щоб цього уникнути, купуйте продукти з відповідною позначкою. Наприклад, «м'ясні пельмені» – радить Олексій Душка.

2. Якщо у складі  напівфабрикатів є рослинний білок чи клітковина, то вони можуть містити сою.

3. Начинка зі справжнього картопляного пюре та сиру містить грудочки.

4. У складі сирної начинки має бути лише кисломолочний сир.

Нагадаємо, що нещодавно Олексій Душка показав вправу, яка допоможе позбутися болю в спині.