Приховані загрози м’яса: як обрати якісне м'ясо без антибіотиків і барвників

Сьогодні Олексій Душка розповість телеглядачам, до яких хитрощів вдаються виробники, аби продовжити строки придатності та штучно збільшити вагу м’яса.

Поділитися:

У новому випуску програми «Життя без обману» автори проекту відправили на перевірку декілька видів м’яса для виявлення токсинів, антибіотиків, інших шкідливих речовин і надлишковий вміст води. Зокрема фахівці з Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи перевірили м'ясо курки, індички, свинини та яловичини. Вже сьогодні під час ефіру програми Олексій Душка представить телеглядачам неочікувані результати досліджень.

Також, ведучий представить рейтинг м’яса та розповість, які види м’яса більш безпечні, в яких частинах тушки практично немає антибіотиків, та яких тварин неможливо примусово нагадувати хімією. Крім того, Олексій Душка продемонструє, як в домашніх умовах відрізнити підробку від справжнього домашнього м’яса, та як виявити надлишкову кількість води у шматі м’яса.

Крім того, сім’ї-учасники проекту пройдуть комплексне обстеження в одній з найкращих лікарень столиці, де провідні лікарі покажуть реальний вплив щоденного вживання м’яса з антибіотиком, та допоможуть скорегувати добову норму деяких видів м’яса. Наприкінці випуску сім’я, яка впорається із завданнями ведучого, отримає в подарунок новий холодильник.

Нагадаємо, продукти, які беруть участь у лабораторних дослідженнях, обираються телеглядачами за допомогою онлайн-голосування на офіційній сторінці програми у Facebook та на сайті телеканалу 1+1.

Про те, як не купувати воду замість м’яса, як відрізнити справжню домашню курку від пофарбованої, та до яких наслідків може призвести щоденне вживання неякісного м’яса, дивіться в програмі «Життя без обману» сьогодні, 4 жовтня, о 22:00 на телеканалі 1+1