Рейтинг м’яса українських виробників від Олексія Душки

У новому випуску програми «Життя без обману» Олексій Душка перевірив м’ясо українських виробників на шкідливі речовини та склав рейтинг найбільш якісної продукції.

Поділитися:

Олексій Душка у новій програмі «Життя без обману» розповів телеглядачам, до яких хитрощів вдаються виробники, аби продовжити строки придатності та штучно збільшити вагу м’яса.

Шляхом голосування українці визначили торгові марки, які варто відправити на експертизу. Тож Олексій Душка перевірив м’ясо таких виробників:

КУРЯТИНА – ТМ «Золоте курча», ТМ «Наша ряба», ТМ «Гаврилівські курчата»

ІНДИЧКА – ТМ «Натурвіль», ТМ «Інделіка», ТМ «Індичка»

СВИНИНА – ТМ «М'ясна весна», ТМ «П’ятачок», ТМ «Глобино»

ЯЛОВИЧИНА – ТМ «Food Works», ТМ «Етнопродукт»

Фахівці з Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи хотіли перевірити м'ясо курки, індички, свинини та яловичини на вміст антибіотиків.

Виявилося, що зробити це фактично неможливо. Виробник щодня може додавати різні антибіотики в корм, однак визначити весь спектр надзвичайно складно.

Тому всі зразки м’яса пройшли перевірку на небезпечні бактерії та лістерії, а також на вміст надлишкової вологи та білку, щоб з’ясувати хто з виробників продає воду за ціною м’яса. Результати експертизи показали, що показники вологи та білка у м’ясі всіх виробників відповідають нормам ДСТУ.

Однак у двох зразках м’яса курки та свинині виробників ТМ «Золоте курча» та ТМ «П’ятачок» були виявлені лістерії – небезпечні бактерії, що можуть спричинити отруєння. Вони виділяють токсини, які накопичуються в організмі, і можуть призвести до летальних наслідків чи викиднів у вагітних жінок.

Єдине, що вбиває бактерії – термічна обробка при температурі 100 градусів. Більш того, смажити чи варити м’ясо варто більше 30 хвилин.

Нагадаємо, нещодавно ведучий 1+1 відправив на експертизу пельмені, вареники та млинці, які виготовляють українські виробники.