Рейтинг води і соків від Олексія Душки

У новому випуску програми «Життя без обману» Олексій Душка перевірив воду та соки відомих торгових марок.

Поділитися:

Всі обмінні процеси в організмі людини проходять за участю води. Вона виводить шкідливі токсини і бере активну участь у процесі терморегуляції. Проте вживання неякісної води може призвести до отруєння, розладів шлунку, погіршення стану шкіри та нігтів та, більше того, – захворювання на рак.

У попередніх випусках розслідувального реаліті «Життя без обману» Олексій Душка неодноразово доводив, що не варто сліпо довіряти інформації, вказаній на етикетці.

Шляхом голосування глядачі телеканалу 1+1 визначилиЯкі торгові марки соків і негазованої води треба відправити на експертизу «Життя без обману» (голосування) вісім популярних торгових марок води, продукцію яких варто перевірити на вміст мінералів, хлору та шкідливих речовин. Також експерти ДП «Укрметртестстандарт» перевірили зразки відомих торгівельних марок соку.

Глядачі вирішили відправити на перевірку такі торгові марки питної води: ТМ «Миргородська», ТМ «Бонаква»ТМ «Моршинська», ТМ «Карпатська джерельна», ТМ «Трускавецька», ТМ «BUVETTE», ТМ «Кожен день», ТМ «Прозора».

Уся вода, яку перевіряли спеціалісти, відповідає санітарним нормам питної води та рекомендована до щоденного вживання.

Із соками ситуація, на жаль, значно гірша. Ведучий поділив соки на три головні групи: нектар апельсиновий, сік яблучний прямого віджиму та томатний сік. Продукти перевіряли на вміст гнилих фруктів у соках, розведення їх водою та небезпечний компонент оксиметилфурфурол (речовина, яка утворюється під час нагрівання соку).

Експерти перевіряли такі торгові марки соків:

– нектар апельсиновий: ТМ «Садочок», ТМ «Sandora», ТМ «Rich», ТМ «Jaffa», ТМ «Наш сік».

– сік яблучний прямого віджиму: ТМ «Садочок», ТМ «Прямо Сік», ТМ «Galicia», ТМ «Чумак», ТМ «Премія».

– сік томатний: ТМ «Чумак» (прямий віджим), ТМ «Galicia» (прямий віджим), ТМ «Sandora», ТМ «Rich», ТМ «Наш сік» (Vitmark).

– сік гранатовий: TM «Sandora», TM «Tovuz», TM «Míster», Granat», TM «Kilikiya», TM «ANI».

Результати експертизи показали, що концентрати, які використовують для виготовлення соків, містять лише якісні фрукти без гнилі.

Однак в яблучному соку ТМ «Чумак» виявили дуже великий вміст оксиметилфурфуролу, що вдвічі перевищує норму.

Гранатовий сік перевіряли на вміст гранатового соку. З п’яти торгових марок жодної краплини гранату не знайшли у продуктах TM «Tovuz», TM «Míster», Granat», TM «Kilikiya», TM «ANI».

Дивіться «Життя без обману» 8 випуск онлайн та дізнавайтеся більше корисної інформації про воду та соки.