Мрії здійснюються: Олександра Лобода про те, як стала ведучою програми «Проспорт», до чого йшла 14 років

Олександра Лобода ексклюзивно для ЖВЛ про шлях на телебачення і особисте життя.

Поділитися:

Ведучою програми «Проспорт», яка повернулася на екрани після багаторічної перерви, стала спортивна журналістка Олександра Лобода. «Проспорт» – це була мрія Саші. Протягом 10 років вона починала свій день із підготовки до прямого ефіру, а тепер у неї з’явився додатковий час і навіть вихідні. Олександра стала ведучою програми, до чого йшла 14 років.

Олександра Лобода вже багато років у всіх українських вболівальників асоціюється з футболом. Як обкладинка чоловічого журналу допомогла їй знайти чоловіка? І чи пов’язували її романтичні стосунки з багаторічним колегою Ігорем Цигаником? Відверті зізнання Олександри Лободи ексклюзивно для ЖВЛ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влад Яма з родиною, Анна Різатдінова, Олександра Лобода, Станіслав Горуна і Тарас Тополя пробігли 5 кілометрів заради дітей

Олександра росла у Білій Церкві, у родині музкерівниці дитсадка та водія, і змалку чим лише не захоплювалася:

«У мене у мами творча професія, в мене дідусь – творча людина, він був актором та режисером театру. Я займалася танцями, вокалом, згодом пішла в модельну школу».

Олександра Лобода фото

У 16 років Лобода стала "Міс Біла Церква 2005" та вирушила змагатися за корону на Всеукраїнському конкурсі краси, де потрапила у десятку найвродливіших дівчат. Саші запропонували роботу моделлю в Китаї, але вона обрала навчання в Україні. Олександра вступила до Торговельно-економічного університету, хоча мріяла про театральний: «Батьки сказали «ні». Тільки економічний або юридичний. Професія має бути якась стабільна. Вже на другому курсі саме тато допоміг їй влаштуватися на державне телебачення через людей, які добре знали Сашиного дідуся. Дівчина потрапила на стажування: «Я знімала сюжети, працювала у студії, вела соціально-економічну програму".

У 19 років Лобода проходила кастинг у програму «Проспорт»:

«Цю історію мало хто знає. Для мене тоді «Проспорт» — це Женя Зінченко, Марічка Падалко, тобто така відома програма, яку ведуть мої улюблені телеведучі».

З проєктом тоді не склалося, Саша засмутилася, але не знала, що мине кілька років і її мрія врешті здійсниться. Олександра продовжила стажування, захистила диплом і отримала пропозицію від телеканалу 2+2 на програму «Профутбол», співведучою до спортивного журналіста Ігоря Циганика:

«Редакція і Ігор в принципі розуміли, що до них прийшла дівчина, яка в футболі не те, що не розбирається, а від слова "взагалі" не розбирається. Ігор Циганик мені казав так: «Ти маєш дивитися матчі (а ми у редакції мали дивитися усі футбольні матчі), роздруковуєш собі склади команд і дивишся з цими складами футбол».

Труднощі почалися вже перед першим ефіром. Лишалось мало часу і редакторка заявила, що Сашин текст зник зі сценарію: «Твого тексту нема, а значить і тебе в програмі – нема. Я розплакалась». Молоду колегу тоді підтримав Ігор Циганик. Разом з ним у життя дівчини прийшла популярність, до якої вона виявилась не готовою:

«Хейту було достатньо. Я ніколи не зустрічалась із таким. Для мене інколи це було дуже образливо».

Лобода фото

Фото: Instagram/aleksika

У той час Олександра знялась для одного із чоловічих журналів, де її вперше і побачив майбутній чоловік: «Результат тоді мені не сподобався, але зараз, коли пройшло 10 років: клас, прикольно. Дуже гарно».

Олександра розповіла, як познайомилась із майбутнім чоловіком В’ячеславом. Хлопець був піарником у компанії, яка співпрацювала із Сашиною програмою:

«Ми спілкувалися з приводу подарунків, у нього нереальні блакитні очі і я просто потонула».

Їх стосунки розвивалися стрімко і через три роки В’ячеслав освідчився Олександрі. Далі було казкове весілля і медовий місяць на острові Тенерифе. Саші постійно приписували роман з її співведучим Ігорем Цигаником, але Олександра запевняє, що усі ці роки вони були і залишаються друзями:

«Ми товаришуємо родинами. Чоловік мій напевно більше з Ігорем спілкується, ніж я».

Ведуча зізнається, що абсолютно щаслива у своєму шлюбі і єдині стосунки, які здатні зробити їй боляче – це стосунки її батьків: «Я роблю висновки і будую свою сім’ю, дивлячись на ті помилки, які робили мої батьки».

Детальніше про це, а також про роботу Олександри проєкті «Здійсни мрію», де Лобода вже багато років допомагає малечі зустрітися з футбольними кумирами, дивіться у сюжеті ЖВЛ.