Правила життя Григорія Чапкіса: секрети, які 91 рік підтримували його на висоті

Важко уявити когось, хто любив життя більше за Григорія Чапкіса. ЖВЛ зібрали унікальну підбірку – правила життя Григорія Чапкіса. Секрети, які 91 рік підтримували його на висоті.

Поділитися:

Восени 2020-го суддя "Танців з зірками" Григорій Чапкіс востаннє сидів на місці журі, а влітку 2021-го року відомого танцівника не стало. Григорій Миколайович любив танець і жінок, світло прожекторів та визнання. А ті відповідали взаємністю. У чому секрет його довголіття, жвавості та популярності серед жінок, розкажуть у сюжеті ЖВЛ.

Перше правило Григорія Чапкіса: любити, у будь-якому віці

Жінка не має бути красивою. Ось так. Жінка має бути в першу чергу цікавою. Так вийшло, що кожні 25 років я змінюю дружину, квартиру та машину

Друге правило Григорія Чапкіса: постійні зміни

Зміни потрібні постійно: кожен день – нова страва, кожен день – нове вбрання, кожен день – нове взуття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маестро танцю в серцях назавжди: зворушливі дописи родини та зірок про Григорія Чапкіса після номера-присвяти на «Танцях з зірками»

Третє правило Григорія Чапкіса: жити зі смаком

Григорій Миколайович залишив по собі величезну колекцію костюмів і мріяв, щоб його квартира перетворилась на музей.  

Кожного дня у мене нове вбрання. Це не вам потрібно, це потрібно мені.

У Григорія Чапкіса були сотні костюмів. Усі вбрання, які Григорій Миколайович одягав на зйомки «Танців з зірками» - його власні. Також, у Чапкіса була чудова колекція краваток – більше 700.

Концерти, урочистості, телевізійні зйомки – на всіх своїх виходах у світ король паркету мав сяяти. Він занадто сильно любив кожен захід, де був задіяний, тому ставився до власної роботи з усією помпою та відповідальністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як створювали триб'ют-номер в пам'ять про Григорія Чапкіса, легендарного танцівника та хореографа, суддю "Танців з зірками"

Четверте правило Григорія Чапкіса: любити свою справу

Коли займаєшся тим, що захоплює, не відчуваєш втоми у будь-якому віці

Приходиш до університету, а вони хочуть від мене танець. Я починаю показувати, і біль кудись сама зникає. Зубний біль сам вщухає!

П’яте правило Григорія Чапкіса: увесь час рухатись

Я не сиджу ні хвилини, я не люблю диван, він так тягне до себе, неначе магніт. Єдине, що у нас є цінне в житті – це час. Його не можна втрачати. Час не повертається.

Нагадаємо, Григорій Чапкіс помер 13 червня на 92-му році життя. Прощальні оплески легендарному танцівнику пролунали 18 червня. Його поховали на Байковому кладовищі у Києві.

На третьому ефірі головного танцювального шоу країни "Танці з зірками" відбувся номер-присвята маестро танцю, неймовірному танцівнику та народному артисту України Григорію Миколайовичу Чапкісу. Завдяки спеціальним сучасним технологіям ми знову змогли побачити образ Григорія Чапкіса на паркеті. На сцену вийшли всі артисти та танцівники й оплесками проводжали голограму танцівника. Після цього колеги, зірки та рідні Чапкіса ділилися спогадами про те, яким був Григорій Миколайович.

Дивіться чуттєве відео в пам'ять про Григорія Чапкіса: