Для багатьох наразі актуальне питання, як найліпше зберегти «частинку літа», адже смачними ягодами хочеться ласувати якомога довше, особливо взимку. Постійний експерт «Сніданку з 1+1» Галина Незговорова переконана, що від загальноприйнятої консервації варто відмовитися.
«Я категорично проти консервованих продуктів, до яких нас привчали з дитинства батьки та бабусі, через відсутність різноманіття свіжих фруктів та ягід впродовж року, як у теперішній час. На жаль, термічна обробка знищує більшість корисних речовин, а додавання величезної кількості цукру взагалі робить такі продукти шкідливими для здоров’ я та підвищує ризик розвитку цукрового діабету, атеросклерозу, гіпертонічної хвороби, ожиріння, тощо», - запевняє Галина Незговорова.
Найкраще - все що можливо, заморожуйте! А в літній сезон намагайтесь якомога більше насичувати себе вітамінами та мінералами зі свіжих продуктів харчування, – наголошує дієтолог.
Любителям варення ліпше віддати перевагу перетертим з цукром ягодам (малина, смородина, кизил, калина, обліпиха). Таку смакоту можна зберігати у холодильнику та насолоджуватися нею восени та взимку.
Дієтолог наголошує , що вживати перетерті з цукром ягоди в холодну пору року варто в невеликій кількості та за умов відсутності інших солодощів у раціоні харчування, особливо особам з надмірною вагою.
РЕЦЕПТ МАЛИНИ, ПЕРЕТЕРТОЇ З ЦУКРОМ
Інгредієнти:
1 кг малини
2 кг цукру
Приготування:
1. Перебрати малину (пошкоджені ягоди, з пліснявою – викинути).
2. Скласти ягоди в скляний посуд, засипати цукром і залишити в холодильнику на 3 години. За цей час малина має пустити сік, а цукор розчинитися.
3. Опісля добре перетерти ягоди з цукром.
4. Обдати окропом банки, викласти в них перетерту малину з цукром.
5. Закрити банки пластмасовими кришками.
6. Зберігати ягідну смакоту тільки у холодильнику.
РЕЦЕПТ ОБЛІПИХИ, ПЕРЕТЕРТОЇ З ЦУКРОМ
Інгредієнти:
1 кг обліпихи
2 кг цукру
Приготування:
1. Помити та висушити ягоди обліпихи.
2. Подрібнити ягоди за допомогою блендера.
3. Додати цукру, добре перемішати.
4. Обдати окропом банки, викласти в них обліпиху та закрити кришками.
5. Зберігати у холодильнику.