Як найліпше зберегти ягоди на зиму без втрати вітамінів: Поради дієтолога

Експерт Галина Незговорова розповіла, як найкраще зберегти літні ягоди, щоб порадувати себе під час холодів.

Для багатьох наразі актуальне питання, як найліпше зберегти «частинку літа», адже смачними ягодами хочеться ласувати якомога довше, особливо взимку. Постійний експерт «Сніданку з 1+1» Галина Незговорова переконана, що від загальноприйнятої консервації варто відмовитися.

«Я категорично проти консервованих продуктів, до яких нас привчали з дитинства батьки та бабусі, через відсутність різноманіття свіжих фруктів та ягід впродовж року, як у теперішній час. На жаль, термічна обробка знищує більшість корисних речовин, а додавання величезної кількості цукру взагалі робить такі продукти шкідливими для здоров’ я та підвищує ризик розвитку цукрового діабету, атеросклерозу, гіпертонічної хвороби, ожиріння, тощо», - запевняє Галина Незговорова.

Найкраще - все що можливо, заморожуйте! А в літній сезон намагайтесь якомога більше насичувати себе вітамінами та мінералами зі свіжих продуктів харчування, – наголошує дієтолог.

Любителям варення ліпше віддати перевагу перетертим з цукром ягодам (малина, смородина, кизил, калина, обліпиха). Таку смакоту можна зберігати у холодильнику та насолоджуватися нею восени та взимку.

Дієтолог наголошує , що вживати перетерті з цукром ягоди в холодну пору року варто в невеликій кількості та за умов відсутності інших солодощів у раціоні харчування, особливо особам з надмірною вагою.

РЕЦЕПТ МАЛИНИ, ПЕРЕТЕРТОЇ З ЦУКРОМ

Інгредієнти:

1 кг малини

2 кг цукру

Приготування:

1. Перебрати малину (пошкоджені ягоди, з пліснявою – викинути).

2. Скласти ягоди в скляний посуд, засипати цукром і залишити в холодильнику на 3 години. За цей час малина має пустити сік, а цукор розчинитися.

3. Опісля добре перетерти ягоди з цукром.

4. Обдати окропом банки, викласти в них перетерту малину з цукром.

5. Закрити банки пластмасовими кришками.

6. Зберігати ягідну смакоту тільки у холодильнику.

РЕЦЕПТ ОБЛІПИХИ, ПЕРЕТЕРТОЇ З ЦУКРОМ

Інгредієнти:

1 кг обліпихи

2 кг цукру

Приготування:

1. Помити та висушити ягоди обліпихи.

2. Подрібнити ягоди за допомогою блендера.

3. Додати цукру, добре перемішати.

4. Обдати окропом банки, викласти в них обліпиху та закрити кришками.

5. Зберігати у холодильнику.

Больше новостей