Ведучий програми «Життя без обману» Олексій Душка переконує, що їсти макарони і після цього не набирати зайві кілограми – можливо. Для цього потрібно вибирати вироби з надійною упаковкою, маркуванням і якісним складом.
УПАКОВКА
Перед тим, як купувати макарони, треба звернути увагу на їхню упаковку. Дуже важливо, щоб вона була вакуумна.
Перевірте, щоб туди не проникало кисень і вода, – каже Олексій Душка.
МАРКУВАННЯ
На упаковці якісних українських макаронів має бути маркування з літерою «А» – позначка для твердих сортів.
«Б», «В» означають, що макарони виготовлені з м’яких сортів пшениці. Я б я не рекомендував купувати їх, – сказав експерт.
Олексій Душка переконує, що найкраще купувати макарони твердих сортів вищого ґатунку.
На італійських товарах варто шукати маркування I. G. P. За словами експерта, це ознака того, що макарони виготовлені саме в Італії.
Італійці переконані, що макарони повинні виготовлятися ножами з бронзи. На упаковці такі продукти позначають «al bronzo», – розповів Олексій Душка.
СКЛАД
До складу якісних макаронів повинні входити лише борошно і вода. Зауважимо, що раніше Олексій Душка розповів, яким торговим маркам борошна можна довіряти. Хороші макарони повинні варитися 8-10 хв.
Нагадаємо, що нещодавно супермодель Ірина Шейк розповіла, як їсти пасту і не гладшати.