Ведучий програми «Життя без обману» Олексій Душка переконує, що їсти макарони і після цього не набирати зайві кілограми – можливо. Для цього потрібно вибирати вироби з надійною упаковкою, маркуванням і якісним складом.
УПАКОВКА
Перед тим, як купувати макарони, треба звернути увагу на їхню упаковку. Дуже важливо, щоб вона була вакуумна.
Перевірте, щоб туди не проникало кисень і вода, – каже Олексій Душка.
МАРКУВАННЯ
На упаковці якісних українських макаронів має бути маркування з літерою «А» – позначка для твердих сортів.
«Б», «В» означають, що макарони виготовлені з м’яких сортів пшениці. Я б я не рекомендував купувати їх, – сказав експерт.
Олексій Душка переконує, що найкраще купувати макарони твердих сортів вищого ґатунку.
На італійських товарах варто шукати маркування I.G.P. За словами експерта, це ознака того, що макарони виготовлені саме в Італії.
Італійці переконані, що макарони повинні виготовлятися ножами з бронзи. На упаковці такі продукти позначають «al bronzo», – розповів Олексій Душка.
СКЛАД
До складу якісних макаронів повинні входити лише борошно і вода. Зауважимо, що раніше Олексій Душка розповів, яким торговим маркам борошна можна довіряти. Хороші макарони повинні варитися 8-10 хв.
Нагадаємо, що нещодавно супермодель Ірина Шейк розповіла, як їсти пасту і не гладшати.