Чимало наших улюблених анімаційних героїв люблять посмакувати хорошими стравами. Тож 1plus1.ua вирішив поділитися апетитними рецептами з відомих мультфільмів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 духмяних смаколиків, які наблизять відчуття свята

КОКО ТА СОЛОДКА БУЛОЧКА

Якщо ви переглянете новий мультфільм Коко неодмінно захочете спробувати мексиканську булочку, якою смакують його герої. Рецептом смаколика поділилася Валентина Хамайко, яка до речі озвучила українською одну з героїнь Коко. Деталі приготування дивіться у відео.

Інгредієнти:

Яблучне пюре — ¼ скл.

Бананове пюре —½ скл.

Кленоий сироп — 2 ч. л.

Аніс — 2 ч. л.

Родзинки — 1 ст. л.

Цедра апельсина — ½

Сіль —½ ч. л.

Яйце — 2 шт.

Вода —1/2 скл.

Цільнозернове борошно — 3 скл.

Дріжджі — 1 упаковка

ЛЕДІ і БЛУДЬКО ТА ПАСТА З ФРИКАДЕЛЬКАМИ

Джерело: adreamaweek.wordpress.com

Пам’ятаєте романтичну вечерю із мультфільму Леді і Блудько 1955 року? Як смакували вони пастою з фрикадельками! Тримайте рецепт цієї апетитної страви.

Інгредієнти:

Фарш — 500 г

Спагетті — 200-300 г

1 банка консервованих томатів

Помідор — 1 шт.

Болгарський перець — 1 шт.

Ріпчаста цибулина — 1 шт.

Зубчики часнику — 2 шт.

Яйця — 2 шт.

Панірувальних сухарів — 100 г

Рослинне масло

Сіль,  чорний перець.

Приготування:

1. Змішуємо м'ясний фарш, яйця, панірувальні сухарі. Солимо і перчимо. Вимішуємо суміш до однорідності. Формуємо круглі фрикадельки. Злегка обсмажуємо на рослинному маслі.

2. Цибулю і часник чистимо, подрібнюємо. Обсмажуємо на рослинному маслі.

3. Помідор надрізаємо та опускаємо в окріп. Знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть.

4. Чистимо перець та нарізаємо маленькими кубиками.

5. Помідор і перець додаємо до цибулі, тушкуємо 5-7 хвилин.

6. Консервовані томати протираємо через сито. Вливаємо томатний соус і 1,5- 2 скл. води до овочів. Варимо соус допоки він не загусне.

7. У киплячу томатно-овочеву масу викладаємо фрикадельки. Готуємо приблизно 40 хвилин до готовності.

8. Знімаємо з вогню та залишаємо страву відпочити хвилин 10.

9. У підсоленій воді варимо спагетті.

10. Подаємо страву з фрикадельками і соусом.

ЩУР РЕМІ ТА РАТАТУЙ

Джерело: rebloggy.com

Хочете полонити своїх рідних та гостей кулінарним шедевром, як це робив Ремі з мультфільму Рататуй? Тоді спробуйте скористатися наступним рецептом.

Інгредієнти:

Соус

Морква — 1 шт.

Корінь селери — ½ шт.

Корінь петрушки — 1 шт.

Перець болгарський — 2 шт.

Томати у власному соку без шкірки — 300 г

Цибуля — 1 шт

Часник — 1 зубок

Лавровий лист — 1 шт.

Сіль перець, цукор

Рататуй

Гарбуз — 400 г

Морква — 1 шт.

Корінь селери — 1 шт.

Корінь петрушки — 2 шт.

Цукіні зелений — ½ шт.

Цукуні жовтий — ½ шт.

Кабачок — 1 шт.

Баклажан — 1 шт.

Перець болгарський — 2 шт.

Зелень Петрушки

Оливкова олія

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 надсмачних рецептів солодощів без цукру

КУНГ-ФУ ПАНДА І ПЕЛЬМЕНІ

Джерело: pandawhale.com

Наступний рецепт присвячується таким самим прихильникам пельменів, як і Панда По з мультфільму Кунг-фу Панда.

Інгредієнти:

Молоко — ½ склянки

Вода — ½ склянки

Сіль — ½ ч. Л.

Яйце — 1 шт.

Борошно — 3, 5 склянки

Курячі грудки — 2 шт.

Соєвий соус — за смаком

Перець чорний мелений — за смаком

Часник сушений — за смаком

Вершки — 1 упаковка

Олія соняшникова — 2 ст. л.

Кінза свіжа — за смаком

Приготування:

1. Замішуємо тісто, змішавши теплі молоко і воду, сіль, яйце та борошно. Потім робимо в тесті заглиблення і додаємо 2 стл. ложки соняшникової олії. Добре вимішуємо тісто і залишаємо відпочити 30-40 хвилин.

2. Готуємо фарш. Для цього зрізаємо філе з курячої грудки та ріжемо дрібно. Кладемо в комбайн нарізане філе, цибулю, кінзу і подрібнюємо інгредієнти до стану фаршу. В отриману суміш додаємо соєвий соус (за смаком), чорний мелений перець, сушений часник і, заливши вершками для соковитості, залишаємо в холодильнику на одну годину (можна й довше).

3. Розкачуємо тісто, вирізаємо з нього кружечки, на кожен з яких кладемо фарш (приблизно чайну ложку). Після цього складаємо кружечок навпіл у вигляді півмісяця, а потім з'єднуємо кінчики.

4. Готові пельмені викладаємо на дошку або деко і ставимо в холодильник.

5. Тепер у будь-який час ви зможете відварити приготовані власноруч пельмені.

РАПУНЦЕЛЬ І ПЕЧИВО З ШОКОЛАДНИМИ КРИХТАМИ

Красуня Рапунцель уміла готувати печиво з шоколадними «родзинками». Чому б не взяти з неї приклад?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів запашної випічки для чудового настрою

Інгредієнти:

Борошно — 2 склянки.

Розпушувач — 1 ч. л.

Сіль — ½ ч. л.

Вершкове масло — 175 г.

Цукор — 1,5 ст.

Яйце — 2 шт.

Дрібно подрібнений гіркий шоколад — 1,5 ст.

Приготування:

1. Розтоплюємо масло в невеликій каструлі на маленькому вогні та даємо йому трохи охолонути.

2. У великій мисці змішуємо борошно і розпушувач. В окремій мисці збиваємо цукор із розтопленим маслом. Переливаємо суміш в миску з борошном, додаємо яйця.

3. Акуратно перемішуємо інгредієнти за допомогою міксера. Додаємо шоколадну крихту.

4. Робимо з тіста ковбаску і залишаємо в холодильнику на 35-45 хв.

5. Дістаємо тісто з холодильника та ставимо духовку розігріватися до 180 градусів.

6. Нарізаємо тісто кружечками товщиною 1,5 см. Застелюємо деко папером для випікання. Викладаємо на нього печиво.

7. Випікаємо за температурі 180 градусів приблизно 15 хв.