7 способів позбавитися головного болю без ліків

Як позбутись від головного болю без таблеток
1plus1.ua

Від головного болю найчастіше страждають жінки у віці від 15 до 60 років.

Поділитися:

Іноді головний біль настільки часто виникає, що застосовувати медикаменти стає небезпечно. Адже причини появи болю можуть бути різними: гормональні зміни, генетична схильність, стрес, артеріальний тиск, шкідливі звички. І не завжди цю проблему можна вилікувати медикаментами – наприклад, більшість знеболювальних заборонена до вживання вагітними, а також при проблемах із ЖКТ.

Пропонуємо 7 способів, які допоможуть зняти головний біль без таблеток.

1. Вода

Більшості дорослих потрібно пити приблизно від двох до п'яти літрів води в день.

Якщо причиною головного болю є зневоднення, то ви можете з легкістю позбавитися від нього, випивши води. Це дуже ефективний домашній засіб від головного болю.

Випийте склянку фільтрованої води при перших ознаках головного болю. Як тільки організм отримає достатню кількість вологи, біль автоматично почне слабшати.

2. Аромотерапія

Аромати ефірних олій різних рослин використовували ще в давнину, ними лікували багато хвороб. Від головного болю допомагає аромат лаванди – він розслабляє, знімає спазми та напругу, заспокоює і допомагає заснути.

Якщо не любите лаванду, допоможе м'ята – вона також заспокоює нерви, від яких часом болить голова. Рекомендують втирати м'ятну олію в шкіру голови протягом десяти хвилин. Також можна використовувати свіжі листочки м'яти: розтерти їх та прикласти на область скронь, потилиці та тім'я. Можна випити м'ятного чаю з медом.

3. Пакет з льодом

Швидко позбутися головного болю допоможе холодний компрес: візьміть пакет з льодом і прикладіть його до лоба. Можна тримати його до десяти хвилин, а потім через якийсь час повторити процедуру. Холодний душ теж підійде. Холодний компрес зменшує біль і допомагає кровоносним судинам звужуватися, покращує кровообіг, і тим самим позбавляє від болю. Цей спосіб лікування допоможе, тільки якщо головний біль викликаний стресом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і коли краще їсти фрукти: 5 порад дієтолога

4. Гаряча вода

Допоможе позбутися від головного болю, викликаного стресом, прикладання грілки з теплою водою до задньої частини шиї. Це розслабить напружені м'язи. Також можна залізти у ванну з гарячою водою. Цей спосіб покращує кровообіг. Якщо ж у вас хронічний головний біль, то перед сном занурюйте ноги у миску з гарячою водою на десять хвилин.

5. Імбир

Корінь імбиру має протизапальні властивості, які можуть допомогти в позбавленні від головного болю. Він також допомагає розслабити кровоносні судини голови, зменшує набряки мозку і активує в ньому природні заспокійливі механізми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 порад, чого насправді потрібно вчити дітей

Щоб зменшити запальні процеси в організмі, пийте імбирний чай три-чотири рази на день.

6. Масаж

Масаж верхньої частини голови активізує кровообіг, клітини краще наповнюються киснем, і біль зменшується. Цей спосіб рекомендують, коли головний біль виник через напругу. Масаж допомагає розслабити м'язи і має протизапальну дію.

7. Гострі соуси

Сальса, чилі, аджика, табаско і кімчи можуть стати вашими помічниками, якщо головний біль супроводжується закладеністю носа. Спеціалісти впевнені, що гострі соуси, крім здатності очищати ніздрі, мають і знеболювальний ефект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 види спорту для швидкого схуднення

Увага! Часті головні болі – ознака того, що людині необхідно звернутися до фахівця. Біль може бути проявом важких захворювань, тому до організму ставтесь з турботою та чуйністю. Звертайтеся до лікаря вчасно, адже лише він може визначити справжню причину вашого головного болю.