Косметика, якою не можна користуватися восени

Косметика, якою не треба користуватися восени
freepik.com

Витягніть її зі своєї косметички!

Поділитися:

Догляд за шкірою восени суттєво відрізняється від того, що був влітку. Холодний вітер, дощ, мокрий сніг здійснюють суттєвий вплив на стан нашої шкіри. Можливі пересушення та лущення, зневоднення й передчасна поява зморшок. Аби запобігти цим проблемам, варто підібрати нові б’юті-засоби і оновити свою косметичку. Яку косметику варто виключити зі свого догляду, та які існують альтернативи - читайте далі. 

ЗВОЛОЖУВАЛЬНИЙ КРЕМ 

Звичайно, восени шкірі потрібне зволоження, проте ще більше - живлення. Тому радимо замінити ваш легкий зволожувальний крем на більш ефективний засіб - живильний крем. Користуйтесь ним після вмивання обличчя й нанесення тоніку зранку та ввечері, і ваша шкіра залишатиметься ніжною й захищеною. 

@diormakeup

МАТОВА ПОМАДА

Незважаючи на стійкість та виразність кольору, матові помади здатні пересушувати шкіру губ. А оскільки восени наша шкіра потребує постійного живлення, пропонуємо тимчасово відкласти матовий тон й надати перевагу помадам із кремовою текстурою, що насичують губи живильними компонентами та вітаміном Е. 

@thestylevisitor

СКРАБ 

Восени жорсткі скраби й пілінги для обличчя можуть зруйнувати верхній шар шкіри і впливати на її чутливість. Замініть такий догляд на ніжний гоммаш або м’які скраби на основі ягідних кісточок, що дбайливо й лагідно відлущуватимуть шкіру. 

@lorealskin

МАТОВА ПУДРА АБО ТОНАЛЬНИЙ КРЕМ

Користуватися занадто матуючими пудрою або тональним кремом в осінній період - величезна помилка. Такі продукти зневоднюють і пересушують шкіру. Для сухої або комбінованої шкіри використовуйте косметичні засоби нормального типу. Якщо у вас жирна шкіра - час від часу корегуйте макіяж матуючими серветками. 

ЛАК ДЛЯ ВОЛОССЯ

У холодну пору наше волосся потребує такого ж ретельного догляду, як і шкіра. Регулярне використання лаку для волосся в осінньо-зимовий період може призвести до пересушення волосся. Крім того, вкладання не матиме ідеального вигляду, адже волосся почне помітно пушитися. Альтернатива - сироватки або живильні олії для волосся, що надають блиску й відновлюють структуру. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зупинити випадіння волосся

Новини по темі