7 найкращих ресторанів Львова, до яких хочеться повернутися

Найкращі ресторани Львова
Фото: instagram.com/tante.sophie

Смачні місця міста Лева з особливою атмосферою.

Поділитися:

Львів має чим вразити, зокрема гастрономічно. Тут міститься найбільша кількість ресторанів і кафе на душу населення в Україні. Наразі ж підказую, які заклади міста Лева не залишать тебе байдужими, – ділюся власними враженями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де нагодують туриста: 5 найцікавіших ресторанів Одеси

НА БАМБЕТЛІ

Адреса: пл. Ринок, 29.

Особливість: меню, читання якого покращує настрій; безліч інтер’єрних дрібничок, які хочеться розглядати; поціновувачів кави втішить її широкий вибір. 

У затишному пасажі на площі Ринок можна засісти «На бамбетлі». До слова, бамбетлею на Галичині звали лаву, на яку клали сінник і на ній спали, заразом вона часто виконувала функцію скрині.

Вмостившись на такій лаві з подушками, можна смакувати різними наїдками та напоями, розглядаючи ретро-речі на стінах, читаючи напрочуд веселе меню-газету та серветкові записки відвідувачів, що «ховаються» в шухлядках столиків. Атмосфера тут п’янка, як і запечена груша у вині, полита шоколадом.

Або ж, за гарної погоди, можна обрати собі місце на терасі, загорнутися в плед (він же «коцик»), смакувати духмяною кавою чи пряним глінтвейном – вибір цих напоїв у цій кав'ярні приємно вражає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де побувати у Карпатах: Поради ведучих 1+1

DOCTOR FAUST

Адреса: вул. Вірменська, 14.

Особливість: місце, позбавлене пафосної «львівськості».   

Заклад запам’ятовується не лише смачними стравами та їх гарною подачею, а й містичною атмосферою, що в ньому панує. Тут можна скуштувати як і щось вишукане, так і більш традиційне, наприклад пироги з картоплею та сиром, капустою, м'ясом та грибним соусом. 

DOCTOR FAUST – гарне місце для побачення. Вам можуть запропонувати невеличку залу «для романтичних зустрічей», де запалять свічки та частуватимуть смакотами закладу.   

ПСТРУГ, ХЛІБ ТА ВИНО

Адреса: вул. Братів Рогатинців, 49.

Особливість: сюди йдуть за духмяним хлібом та смачною фореллю.

Радимо здійнятися на другий поверх закладу, сісти за підвіконня та скуштувати страви, якими славиться цей заклад. Серед них – форель із печі (по-гуцульськи «пструг»), що тане в роті, а також канапки – шматочки хліба, який випікають у стінах цієї кнайпи, із різноманітними намазками. І пам’ятайте – порції тут доволі великі.

ШАМПАНЕРІЯ Х&Х

Адреса: вул. Лесі Українки, 29.

Особливість: місце, що розширює уявлення про хот-доги; приємно дивує поєднанням простоти та вишуканості у меню.  

Не здивуємося, якщо після відвідин цього закладу хот-доги стануть однією з ваших найулюбеніших страв. Шампанерія Х&Х пропонує гостям хот-доги з цікавим поднанням інгредієнтів та різноманітними ковбасками, а особлива подача полегшує їх смакування. Саме тут можна сміливо замовляти хот-дог і келих шампанського, до якого додають милий комплімент – свіжу полуницю.

У меню закладу також знайдете хачапурі та устриці. Ось таке, на перший погляд, поєднання непоєднуваного. А втім, це і є родзинка Шампанерії.

РЕСТОРАЦІЯ БАЧЕВСЬКИХ

Адреса: вул. Шевська, 8.

Особливість: відчуєте себе найвищою «сметанкою»; гарне місце і для романтичних побачень, і для родинних зустрічей.

Багате меню, вражаюча подача, вишукана атмосфера та приєне обслуговування і при цьому незахмарні ціни. Погодьтеся, такі ресторації зустрічаються нечасто.

Повернутися сюди хочеться з кількох причин. По-перше, Ресторація Бачевських пропонує різноманітні страви галицької, єврейської, європейської кухонь. По-друге, тут декілька особливих зал. Найпопулярніша – Оранжерея, де гості опиняються серед зелені, співу пташок і споглядають на небо крізь скляную стелю. По-третє, з 8:00 до 11:00 ранку тут чекає безлімітний шведський стіл зі стравами до сніданку, десертами та напоями.

Певно, ви вже здогадалися, що цей заклад украй популярний. Тож рекомендуємо резервувати столик.

TANTE SOPHIE

Адреса: вул. Друкарська, 6А.

Особливість: французький прованс; сині двері ресторації, що стали популярним місцем для фотографувань.

Цей заклад закликав нас ароматом, що доносився далеко за межі його стін. Це місце для цінувальників затишку, вишуканості, французької кухні та й загалом тих, хто перебуває у пошуках незвичного. Меню пропонує і равлики, і жаб’ячі ніжки, і низку інших гідних уваги страв. До прикладу, добре смакують равіолі, начинені пюре з пасерованого часнику. Подають їх під соусом із равликами, Пармезаном і горішками. А ще незабутній післясмак дарує трояндовий лимонад.

ВЕРОНІКА

Адреса: вул. Лесі Українки, 29.

Особливість: місце сили для прихильників солодкого.

Цей ресторан-кондитерську називають «солодкою візитівкою Львова». Вкрай важко не спокуситися на смаколик, дивлячись на вітрини з кондитерськими «витворами» тутешнього виробництва. Та як кажуть, «найкращі свята – ті, що відбуваються всередині нас». Тож чому б не влаштувати собі маленьке солодке свято?