Міжнародна організація визначила, чи можна купатися на пляжах Бердянська

У другому випуску проекту «Новий інспектор Фреймут. Міста» телеведуча довідалася, чи можна купатися в Азовському морі.

Поділитися:

Вчора, 8 листопада, глядачі мали змогу побачити глобальну перевірку одного з головних курортних міст України – Бердянська. У другому випуску «Новий інспектор Фреймут. Міста» Ольга Фреймут провела інспекцію пляжів разом із міжнародними контролерами організації Blue Flags.

Ольга Фреймут вивела вчительку-фаворитку Президента на чисту водуНезалежні експерти Блакитних прапорців перевіряють пляжі по всьому світу та мають представництва у понад 50 країнах. Пляжі оцінюють за 32 критеріями. Координатор програми Blue Flags в Україні Вікторія Радченко разом з Ольгою Фреймут перевірила чистоту піску на пляжі. Щоб отримати Блакитний прапорець дозволяється лише 2-3 одиниці неприроднього матеріалу на певну площу.

Кількість сміття вразило експертів. Незважаючи на те, що пляж чистили, в піску знайшли безліч пластикового посуду, недопалків. Координатор програми Blue Flags стверджує, що причина – відсутність смітників та місця для паління на пляжі.

Щоб отримати блакитний прапорець, потрібно щоб на тереторії пляжу були туалети. Ольга Фреймут помітила лише одну платну вбиральню. Однак відвідувачі не бажають платити за послуги, тому справляють потребу деінде.

Лаборанти також взяли зразки морської види, щоб перевірити, чи безпечна вона для людей. За результатами аналізу, вода Азовського моря поблизу Бердянська безпечна для відпочиваючих. Проте, чистота пляжів залишає бажати кращого. Через велику кількість сміття у піску вони не змогли отримати міжнародну нагороду «Блакитний прапор», якою відзначають пляжі, що відповідають високим стандартам якості.

Дивіться «Новий інспектор Фреймут. Міста» 2 випуск онлайн.