Де брати енергію взимку? 5 порад, які допоможуть збадьоритися

5 способів боротьби із зимовою хандрою
Фото: Freepik

Вчимося протистояти зимовій хандрі.

Поділитися:

Боротися з ознаками хандри та браком енергії можна і потрібно. Ось дієві способи, які допоможуть збадьоритися і не «проспати» зиму.

Ароматерапія

Ароматерапія взимку

Freepik

Наш організм гостро реагує на будь-які запахи. Якщо оточити себе правильними, то працездатність зросте в рази, а втому зніме рукою.

Найкраще поповнюють брак енергії аромати лимона, мандарина і грейпфрута. Необов'язково запалювати аромалампу або розставляти парфумовані палички дифузора. Достатньо приймати перед сном теплі ванни з натуральними маслами цитрусових і лаванди. Також можна налити кілька крапель такого масла в кулончик-ладанку і час від часу до нього принюхуватися.

Ще варіант — перейти на парфуми з підбадьорливими нотами цитрусових, кориці та зеленого чаю.

Швидка допомога для імунітету

Швидка допомога імунітету

Freepik

Побороти енергетичну кризу допомагають зелені яблука, багаті на залізо та вітамін С, виноград і грейпфрут. Добре підвищують загальний тонус організму салатне листя і корінь селери. Швидше прокинутися вранці допоможе стакан морквяного фрешу, а налаштуватися на нічний відпочинок — ромашковий чай.

Енергетичним паливом для мозку виступають глюциди. Найбільш корисні їх джерела — чорний хліб, картопля, тростинний цукор і чорний шоколад. Глюциди, що містяться в білому цукрі та кондитерських виробах, надають короткочасний ефект і шкодять фігурі.

Розминка

Розминка

Freepik

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грип та COVID-19: небезпечні симптоми, на які потрібно звертати увагу

Якщо зарядка вранці в зимовий час здається подвигом, почніть з легкої розминки для всього тіла. Прості вправи можна запозичити зі східних практик.

  1. Інтенсивно розітріть долоні так, щоб вони стали гарячими.
  2. Розімніть пальцями вушні раковини та мочки.
  3. Розітріть тильною частиною кулаків поперек у ділянці нирок.
  4. Помасажуйте ступні.
  5. Поплескайте долонями все тіло, рухаючись від ніг угору.
  6. Сильно стисніть руки в кулаки, а потім розтисніть і розпряміть пальці. Повторіть десять разів.
  7. Стоячи виконайте п'ять підйомів на носки.

Творче побачення

Творче побачення

Freepik

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно робити самомасаж: прості техніки та рекомендації

На нього можна вирушити наодинці — зі своїм внутрішнім митцем. Навіть якщо вам здається, що його немає. Насправді він просто чекає, поки його розбудять. Виділіть час для того, щоб відвідати цікавий для вас захід. Це може бути кіно або театр, виставка, лекція. Заряд натхнення і нові емоції гарантовані!

«Ні» тому, що забирає сили

Як відновити енергію

Unsplash

Крім таких очевидних факторів, що знижують енергію, як алкоголь і важка їжа, причиною занепаду сил може бути надмірне споживання кави. Ресурси організму обмежені, тому вже після третьої чашки вироблення адреналіну закінчується. Продовжуючи й далі стимулювати за допомогою кофеїну синтез цього гормону, ми досягаємо зворотного ефекту — втоми й спустошення.

Крім того, відбирати сили можуть гаджети й навіть спілкування з людьми. Причому мова необов'язково про енергетичних вампірів. Якщо за період свят на вашу голову звалився натовп родичів, немає нічого дивного в тому, що тепер хочеться відпочити та побути в тиші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-8 фізичних вправ для ідеальної форми та здоров’я

Здоровий спосіб життя у стресових умовах: формуємо нові звички разом зі "Сніданком з 1+1", який виходитиме з 8 січня на телеканалі "1+1 Україна" з 06:30 до 09:30.

Новини по темі