10 фактів про Станіслава Боклана, які тебе здивують

ТОП-10 фактів про Станіслава Боклана, які тебе здивують | 1+1

Дізнайся більше про улюбленого актора.

Поділитися:

Станіслав Боклан може похизуватися багатою фільмографією і безліччю театральних ролей, які підтверджують – наполегливість та харизма творить дива.

Роль «папіка» в однойменному серіалі принесла акторові ще більшу любов глядачів. Саме тому ми вирішили зібрати найцікавіші моменти з біографії народного артиста, аби кожен міг познайомитися з ним ближче. 

1. Вступати до інституту театрального мистецтва в Києві Станіслав Боклан поїхав за компанію з другом. Батьки не розуміли творчого пориву, але хлопець вирішив ризикнути. Перша спроба виявилася невдалою. До того ж в приймальній комісії йому сказали, що таланту немає.

Втім, після екзамену за ним вийшла викладачка сценічної мови та сказала спробувати ще раз: «Щось у вас є!». Так, через рік він знову наважився складати іспити, а згодом став частиною театрального вишу.

2. Якби міг знову обрати спеціальність – це було б не акторство. Можливо, скульптура. Зірка українського кіно зізнається, що хоче мати менш напружений ритм. А з його ремеслом це нереально, бо воно дуже мінливе – вимагає постійно перебувати в русі й відповідати тенденціям.

3. Два фільми з його участю номінувалися на «Оскар». А саме український «Поводир» та українсько-словацький «Межа. І хоча статуетку Станіслав Боклан не отримав, переконує – вона для нього не важлива:

Якщо після «Оскара» гонорар актора залишається незмінним, то це не відзнака. Так, просто втіха. Бо кого хвилює, що у мене «Телетріумф» чи «Золотий Дюк»?

Фото: кадр з фільму «Поводир»

4. Актора вважають секс-символом українського кіно. Тому, найімовірніше, він отримує безліч знаків уваги від жінок. Чи справді це так, Станіслав Боклан відповідає стримано:

У мене репутація дуже жорсткої людини. Певно, вони не ризикують (усміхається).

5. В душі романтик. У актора є цікаве хобі – література. Він пише вірші та прозу, але ніде їх не публікує. Мовляв, робить це для задоволення. Окрім того, його дратує, коли людина займається всім і одразу: «Будь-яка професія вимагає поважного ставлення. А не так, що лівою ногою ти поет, а правою ще хтось».

6. Він одружений. Певно, саме тому не помічає сторонні залицяння. Його дружина – Наталія Кленіна, акторка Київського академічного Молодого театру. Разом вони вже багато років. Зазвичай Боклан неохоче розповідає про особисте, але якось зізнався, що цінує в коханій: «Я довіряю думці своєї дружини. Вона може сказати все, що думає, про ту чи іншу мою роль. По-перше – вона акторка, а по-друге – я вважаю, що мені пощастило: уже понад 30 років вона мій друг».

І додав, що захоплюється її талантом: «Можливо, вона не досить популярна в кіно або на телебаченні, але роботи в театрі свідчать про її професіоналізм високого рівня».

Фото: Сайт Київського національного академічного Молодого театру

7. У нього є син та донька. До слова, свого часу Станіслав Боклан відмовляв дітей пов’язувати життя з акторством. Але вийшло так, як вирішили вони: «Марія все одно працює в кіноіндустрії, вона кастинг-директор. Син – професійний діджей Кирило Думський. Ким буде внук (Демид – Ред.), поки невідомо, він ще маленький. Але якщо я доживу до того віку, коли йому знадобиться моя порада, тоді підкажу йому бути розумнішим від дідуся».

Фото: facebook.com/olga.stetiuha

8. Його молодший брат – також відомий актор.  Мовиться про Миколу Боклана, заслуженого артиста України.

9. Може похизуватися вокальними даними. Цікаво, що саундтрек до серіалу «Папік», який написав Pianoбой, виконали головні актори – Станіслав Боклан та Дар’я Петрожицька. Поглянь, як це було:

10. Ба більше, вміє «запалювати» на танцполі. У проекті «Ліга Сміху» Станіслав Боклан приміряв безліч неочікуваних амплуа.

І в деяких з них йому вдалося показати не лише гумористичні, а й танцювальні здібності.

Хочеш дізнатися більше про партнерку Станіслава Боклана у серіалі «Папік» – Дар'ю Петрожицьку? Тоді переходь за посиланням і читай інтерв'ю з молодою зіркою театру та кіно.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: