1+1 покаже новий сезон проекту «Громада на мільйон. Спеціалісти»

1+1 покаже новий сезон проекту «Громада на мільйон. Спеціалісти»

Соціальне реаліті оновило формат.

Поділитися:

14 вересня об 11:15 на 1+1 відбудеться прем'єра другого сезону соціального реаліті «Громада на мільйон. Спеціалісти». Програма вийде в оновленому форматі: сезон буде міжнародним, а учасниками стануть окремі українці або громадяни інших країн, які своїми креативними ідеями змінюють життя рідного селища або містечка.

За умовами проекту, учасники «Громада на мільйон. Спеціалісти» на тиждень вирушають до іншої громади на аналогічну посаду для обміну досвідом. Загалом, у новому сезоні взяли участь 16 фахівців з 6 європейських країн України, Фінляндії, Німеччини, Італії, Естонії та Франції. Кожен із них відповідає за розвиток конкретної сфери в межах своєї громади: освіти, туризму, готельної справи, культури та медицини. Також досвідом обміняються молодіжні працівники, голови та старости громад.

За словами креативної продюсерки «Громада на мільйон. Спеціалісти» Алли Стащенко, соціальне реаліті покаже цікавий досвід представників громад із різних куточків України та світу, надасть їм можливість віднайти нові креативні підходи. А результатом отриманого досвіду стануть якісні зміни, що збережуть найцінніший ресурс країни молодих та перспективних фахівців.

«Наші герої — це люди, які своєю щоденною працею розвивають села та невеликі містечка України та світу, але для втілення потужних змін їм часом бракує нового досвіду та розуміння креативних підходів. За цими знаннями вони вирушать у розвинуті європейські та українські громади. А повернуться не тільки з корисним досвідом, а й неочікуваним для себе відкриттям — в окремих сферах Україна значно випереджає в розвитку муніципалітети Європи»,  розповіла Алла Стащенко.

Виробництво проекту на замовлення каналу 1+1 забезпечила команда «1+1 Продакшн» спільно з програмою USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), за ініціативи партнера програми DOBRE — Українського кризового медіа-центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осінь з 1+1: Що покаже телеканал у новому сезоні