3 ефективні дієти, які допоможуть швидко позбутися зайвих кілограмів

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дієтолог проаналізувала найпопулярніші дієти та розповіла про їхні переваги та недоліки.

Поділитися:

Для того, щоб влітку похизуватися стрункою фігурою в купальнику, чимало жінок сідають на дієту. Проте не всі знають, які наслідки бувають через неправильне харчування.

У програмі Сніданок з 1+1 дієтолог Галина Незговорова розповіла про ефективні дієти, їхні переваги та недоліки.

Дієтолог розповіла, чому треба їсти абрикосиЯПОНСЬКА ДІЄТА

Незважаючи на безліч суперечливих думок, найпопулярнішою серед жінок залишається японська дієта. Її рекомендують дотримуватися тиждень або два, проте лише раз у рік.

Переваги японської дієти: покращує обмін речовин, забезпечує швидкий результат на тривалий час, включає продукти харчування за доступною ціною.

Недоліки японської дієти: занадто сувора, відсутній сніданок, незбалансований раціон.

Меню японської дієти включає в себе такі продукти: натуральну каву, зелений чай, нежирний кефір, томатний фреш, яйця, рибу, яйця, м’ясо яловичини та курки, житні сухарі, капуста, морква, кабачок, груша, апельсин, яблуко, лимон. Під час цієї дієти щодня треба пити не менше 2 л. води.

Якщо помірність, якої вчить японська дієта, увійде у звичку, ваша фігура буде ідеальною, – розповідає дієтолог.

Дієтолог розповіла, чому треба їсти пшоняну кашуКРЕМЛІВСЬКА ДІЄТА

Низько вуглеводну кремлівську дієту також називають дієтою актрис. Під час кремлівської дієти треба рахувати кількість отриманих вуглеводів. Кожен продукт оцінюється в балах: 1 бал = 1 г. вуглеводів на 100 г. продукту.

Головне правило кремлівської дієти – комбінувати раціон таким чином, щоб загальна кількість вуглеводів не перевищувала 40 г. У щоденний раціон треба включати овочі, багаті на клітковину, та до 2 л. води. Дієта має три етапи, які розраховані приблизно на два місяці.

Під час кремлівської дієти заборонено вживати хліб, картоплю, цукор, крупи і деякі види фруктів. Натомість тим, хто дотримується акторської дієти, можна вживати сир, м'ясо та рибу.

Незважаючи на те, що ви втрачаєте лишні кілограми, організм не отримує достатньої кількості необхідних речовин. Після кремлівської дієти можуть бути негативні наслідки, – зауважує дієтолог.

ДІЄТА ДЮКАНА

Нині це наймодніша дієта. Її сенс полягає у тому, щоб вживати продукти, багатих на тваринні білки, а також різні види овочів. Не можна їсти жирні страви, солодощі та хлібобулочні вироби. Натомість треба випивати 2 л. води. Дієта Дюкана передбачає щодня їсти вівсянку та мінімум 20 хв. робити фізичні вправи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтолог розповіла, як шпинат допомагає схуднути

Гасло дієти Дюкана – їж скільки хочеш дозволених продуктів. До основних білкових продуктів належать: яйця, яловичина, телятина, риба, морепродукти, знежирені молочні продукти, сир тофу. Страви готують на пару або грилі. Можна додавати спеції, сіль і гірчицю. 

Недоліки дієти: відсутність на першому етапі дієти злаків, фруктів призводить до дефіциту клітковини, мінеральних речовин і вітамінів.

Нагадаємо, що недавно американські дієтологи дали п'ять порад, як правильно харчуватися.

Новини по темі