3 способи, як захиститися від комарів на природі та вдома

Експерт розповів, що найбільше відлякує комарів та як правильно вибрати спрей від комах.

Поділитися:

Експерт Сніданок. Вихідний Гліб Репіч розповів, які засоби від комарів найбільш ефективні та не шкідливі для здоров’я людини.

СПРЕЇ, ЛОСЬЙОНИ, КРЕМИ

На природі це найкращий спосіб захистити себе і свою сім’ю від комах. Спреї та креми не вбивають комарів, а лише відлякують їх.Такі засоби від комах бувають на синтетичі й натуральні.

Синтетичні спреї використовують на основі хімічних речовин. Одна з найдієвіших сполук – N, N-діетилтолуамід (ДЕТА). Експерт запевняє, що ця речовина не шкідлива для здоров’я людини. Для того, щоб засіб від комарів був ефективний, ДЕТА повинен становити більше, ніж 20% від загального складу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 правил, як організувати найкращий відпочинок на природі

Природні спреї від комарів виготовляють на основі ефірних олій. Комарі дуже не люблять аромату меліси, герані, розмарину, м’яти та лаванди, тому краще обирати засоби від комах саме з такою основою.

Не можна наносити засоби від комарів на пошкоджену шкіру, варто уникати потрапляння спрею чи крему в очі та рот.

Обов’язково варто змивати засіб від комах зі шкіри, коли його дія вже не потрібна.

АНТИКОМАРИНІ СПІРАЛІ ТА ЕЛЕКТРИЧНІ ФУМІГАТОРИ

Для того, щоб позбутися набридливих комарів вдома, експерт радить використовувати фумігатори – пристрої, до складу яких входять сполуки, що вбивають комах.

Якщо у квартирі закриті вікна, фумігатором варто користуватися не довше 20 хв. Якщо ж у кімнату постійно надходить свіже повітря, засіб від комарів може працювати протягом кількох годин.

Фумігатори цілком безпечні для людей. Проте якщо у кімнаті є акваріум, варто відмовитися від боротьби з комарами у такий спосіб.

ВЛАСНИЙ СПРЕЙ

Часто куповані засоби викликають алергію. Для того, щоб уникнути ускладнень, можна приготувати натуральний засіб від комарів у домашніх умовах.

1. У 100 мл. води додати 50 крапель ефірної олії гвоздики.

2. Для того, щоб вода та олія добре перемішалися, додати краплю миючого засобу.

3. Збовтати.