4 фрази, які краще не говорити дитині у стресовій ситуації

Порадами поділилася психолог проекту Голосу. Діти.

Поділитися:

Минулої неділі на телеканалі 1+1 тренери Голосу. Діти-4 Наталія Могилевська, гурт Время и Стекло і MONATIK MONATIK зізнався, як боротиметься з Могилевською та ВиСповністю сформували свої команди, і вже за тиждень стане відомо, хто з юних вокалістів потрапить до етапу «нокаути» найбільш масштабного дитячого вокального проекту країни.

Напередодні запеклих «вокальних боїв» психолог четвертого сезону Голосу. Діти Марина Гуменюк розповіла, як діти витримують емоційне напруження під час участі у шоу.

«Ще на етапі кастингів ми проводимо тестування учасників на стресостійкість. Робимо ми це за допомогою проективних методів, опитувальників, а також бесід. Усе залежить від віку дитини: з зовсім маленькими – малюємо, зі старшими – здебільшого розмовляємо. Якщо на цьому етапі ми розуміємо, що дитина не витримає такого емоційного навантаження, ми не рекомендуємо її кандидатуру для подальшої участі у проекті. Саме тому на сцені«Голосу. Діти виступають лише дітки, які можуть впоратись зі своїми емоціями», – розповіла психолог на онлайні КП в Україні.

Також Марина поділилась, що не рекомендує батькам говорити дітям перед виходом на сцену:

«Бувають такі ситуації, коли нам доводиться працювати з батьками: інколи рідні занадто сильно тиснуть на своїх дітей. Такі слова підтримки, як «не хвилюйся», «ти все зможеш», «ти точно переможеш», «ти сильний» не зможуть заспокоїти вашого сина чи доньку, адже дітки точно знають, чого бояться. Передусім потрібно проговорювати страхи малечі: «Що саме тебе лякає?». Більше того, коли учасник починає розповідати про свої страхи, сам потім сміється з себе і зізнається, що після розмови йому стало легше. Зазвичай, об’єкт страху малечі – це оцінка глядачів у залі, однокласників та батьків. Навіть, якщо дитина плаче, це нормально, адже це виплеск емоцій». 

 

Під час проекту діти сприймають психологів Голосу. Діти як справжніх друзів та навіть приходять за порадами для вирішення особистих проблем поза проектом.

Нагадаємо, наступним етапом Голосу. Діти-4 стануть «вокальні бої», під час яких зіркові тренери сформують трійки зі своїх учасників. За результатами «боїв» у кожній команді залишиться лише 4 вокалісти, які пройдуть у етап «нокаути».