5 головних правил поведінки дітей на пляжі

Експерт з етикету дала цінні поради, як правильно зробити зауваження дітям чи їх батькам.

Поділитися:

Часто поведінка дітей на пляжі заважає оточуючим. Вони бігають «по головах», репетують та не одягають купальні костюми. Чи можна робити зауваження чужій дитині, та як правильно у такій ситуації говорити з батьками - розповіла консультант з етикету Юлія Юдіна. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 найпопулярніших пляжних аксесуарів

1. Якщо ви відвідуєте пляж з маленькими дітьми, краще розташуватися ближче до водойми. Таким чином, ігри та веселощі дітей не заважатимуть відпочиваючим. 

2. Користуватися кімнатами для перевдягання. Зараз вони є на усіх пляжах. Бажано, щоб хлопчиків супроводжували їх татусі, а дівчаток - мами. Роздягальні повинні бути обладнані для кожної статі окремо. 

3. Одягати дитині купальний костюм. За правилами етикету вважається непристойно ходити без купального костюму дитині будь-якого віку. Крім того, перебування малюка на сонці, аби отримати необхідну порцію вітаміну D, повинне бути не більше 15-30 хв. Після цього їх ніжна шкіра може зазнати опіків. 

4. Слідкувати, аби дитина не порушувала зону комфорту інших людей. Дитячі ігри - нормальне явище на пляжі. Однак головне для батьків, слідкувати за поведінкою своїх дітей. 

Якщо дитина стріляє з водного пістолета на дорослого, кидає пісок або каміння, батьки повинні її зупинити і пояснити, що так не можна робити у громадських місцях, - зауважує експерт.  

5. Ви маєте право зробити зауваження чужій дитині. Нині діти дуже комунікабельні і готові вислухати думку сторонньої людини. У випадку, якщо дитина не реагує, коректно поясніть ситуацію її батькам. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правила етикету на пляжі, які повинен знати кожен