5 салатів, які стануть окрасою новорічного столу

Нехай на святковому столі буде багато смачних страв!

Поділитися:

Перед подачею головної страви у новорічну ніч хочеться потішити своїх гостей легкими зимовими салатами. Пропонуємо вам приготувати смачні та корисні страви, які будуть до вподоби друзям та родичам.

САЛАТ ІЗ МАНДАРИНІВ І БУРЯКА 

Інгредієнти:

Філе - 250 г

Рукола - 30 г 

Цибулина - 1

Буряк - 1

Кунжут

Мандаринки - 3

Соєвий соус

Оливкова олія

Зелень та спеції.

Приготування:

1. Смажити філе на середньому вогні. 

2. Викласти листя салату на тарілку, додати варений або печений буряк, м'ясо та мандаринки. 

3. Змішати оливкову олію та соєвий соус. Полити салат. 

ГРАНАТОВИЙ БРАСЛЕТ 

pinterest.com

Інгредієнти

куряче філе - 300 г

цибуля - 150 г

картопля - 300 г

буряк - 300 г

волоські горіхи - 50 г

гранат - 1 шт.

сіль 

майонез 

Приготування

1. Відварити філе, картоплю та буряк. 

2. Дрібно нарізати цибулю. Обсмажити на пательні. 

3. Нарізати філе на малі шматки. Додати до цибулі й трохи обсмажити. 

4. Посолити за смаком й дати м'ясу охолонути. 

5. Дрібно натерти буряк. 

6. Подрібнити горіхи у блендері або за допомогою ножа. 

7. Змішати горіхи та буряк. Додати трохи солі. 

8. Дрібно натерти картоплю й почитити гранат. 

9. По центру великої тарілки поставити склянку. Навколо неї у формі кола викласти картоплю й додати шар майонезу. 

10. Наступний шар - курка. Теж змастити майонезом. 

11. Третій шар - буряк + горіхи. Додати останній шар майонезу й прикрасити страву зернятами гранату. 

12. Обережно вийняти склянку. Смачного!

ШУБА З ІКРОЮ

Інгредієнти:

Буряки - 2 шт.

Ікра тріски - 100 г

Желатин - 1 ст.л.

Чорний хліб

Несолодкий йогурт

Лимонний сік

Спеції за смаком. 

Приготування:

1. Зварити буряк та порізати його на кубики. Збити у блендері разом із густим йогуртом, перетворивши на пюре. Додайте дрібку коріандру та трохи лимонного фрешу.

2. Розвести желатин у холодній воді та підігріти. Додати у пюре. 

3. Основа для шуби - чорний хліб із висівками. Наступний шар - ікра тріски. Далі викласти пюре.

4. Відправити страву у холодильник на 1 год.

5. Прикрасьте страву зеленню. 

САЛАТ ГНІЗДО 

pinterest.com

Інгредієнти:

м'ясо курки - 200 г

шинка - 50 г

мариновані шампіньйони - 150-200 г

яйця - 3 шт.

картопля - 3 шт.

майонез

листя салату

плавлений сир - 100 г

часник - 1-2 зубки

кріп

сіль та перець 

Приготування:

1. Нарізати картоплю на дрібну соломку. Підсмажити на пательні й посолити.  

2. М'ясо курки зварити і нарізати на невеликі шматки. 

3. Шинку нарізати на дрібну соломку. 

4. Подрібнити білки й шампіньйони. 

5. Зварити яйця і відділити білок від жовтка. 

6. Подрібнити жовтки, плавлений сир та зелень. Додати трохи майонезу й перемішати. Додати часник. 

7. Із сирної маси сформувати яйця. 

8. Починаємо формувати салат - на дно посудини покласти листя салату. 

9. В окремій посудині з'єднати куряче м'ясо, шампіньйони, шинку, яєчні білки. Додати майонез і добре перемішати інгредієнти.

10. Готову суміш викласти на листя салату у формі пташиного гнізда. 

11. Прикрасити салат соломкою з картоплі. Згори викласти яйця з сирної суміші. 

ВІТАМІННИЙ САЛАТ ІЗ МІДІЯМИ

Інгредієнти:

Квасоля — 200 г

Мідії — 300 г

помідори — 200 г

1 цибулина

1 відварений буряк

Спеції за смаком 

Маринад:

Цибуля — 1 шт.

Соєвий соус — 1 ст. л.

Бальзамічний оцет — 1 ст. л.

Оливкова олія — 2 ст. л.

Сіль — 1 ч. л.

Приготування:

1. Зварити стручкову квасолю. Висипати в окрему миску. 

2. Подрібнити помідори. Додати до квасолі. 

3. Нарізати цибулю. Замаринувати її. 

4. Додати цибулю та мідії в салат. 

5. В останню чергу додати до салату варений буряк, нарізаний на кубики. 

6. Ретельно перемішайте страву й подавайте до святкового столу!