5 музеїв Одеси, з якими не занудьгуєш

5 музеїв Одеси,  з якими не занудьгуєш
@alika.egorchenko

Музеї, у яких варто побувати.

Поділитися:

Уже наступного тижня, 18 травня, традиційно про себе нагадає Міжнародний день музеїв. Тож 1plus1.ua пригадав, у яких українських музеях можна цікаво провести вільний час. Почнімо з Одеси. Так, місто може вас потішити не лише морем й атмосферними двориками, а й гідними уваги .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 відомих кінострічок, що були зняті в Одесі

Одеський художній музей

Музей розташований у центрі Південної Пальміри. Його експозиція розміщена у 26 залах та є однією з найбільш значних в Україні. Тут ви познайомитеся з творами різних видів арту: живописом, графікою, скульптурою, декоративно-ужитковим мистецтвом. До речі, серед експонатів є ті, що відображають українську народну творчість: кераміка і скло, вишивка і ткацтво, різьблення по дереву, предмети з металу і шкіри, писанки. Також у музеї знайдете твори сучасного мистецтва.

Музей цікавої науки

Цей інтерактивний музей доводить, що наука може бути цікавою. Особливо тішить його відвідувачів можливість доторкнутися до експонатів, власноруч провести експерименти і незвичайні досліди. До того ж тут діє планетарій. А якщо ви раптом зголоднієте, захопившись наукою, тоді маєте можливість завітати до тутешнього кафе.

Фото: @lana_bolotnjuk

Фото: min.od.ua

Одеський музей західного і східного мистецтва

Один із найбільших художніх музеїв України за рівнем і цінністю своєї колекції. У музеї ви на власні очі побачите чарівні твори мистецтва Західної Європи і Сходу та колекцію античних зліпків. Ядром музейної збірки є колекція західноєвропейського живопису.
А в трьох залах відділу Сходу представлені цікаві експонати, які знайомлять із мистецтвом Китаю, Індії, Ірану, Японії, Монголії та інших азіатських країн. 

І так, це чи не найпопулярніший одеський музей серед Instagram-блогерів. Гортайте світлини в галереї!

Музей-квартира Леоніда Утьосова

У будинку, де пройшла юність відомого одеського співака Леоніда Утьосова, 2015 року відкрили музей. Тут представлені рідкісні особисті речі, що належали Леоніду Йосиповичу, а також безліч архівних документів і світлин.

Фото: omr.gov.ua

Одеський муніципальний музей особистих колекцій ім. О. В. Блещунова

Будинок Блещунова відкрито з 1989 року. Споруда отримала ім'я колекціонера й альпініста, який подарував місту збірку творів декоративно-прикладного мистецтва. Зазирніть до тематичних кімнат цього музею і порозглядайте їхні експонати, серед яких ікони, колекція віял, порцелянові вироби, одяг та аксесуари доби Романтизму та ще низка цікавих речей.

Фото: @olga.om

Фото: @te_bessum

Фото: @dianababadzhanyan

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де нагодують туриста: 5 найцікавіших ресторанів Одеси