6 видавничих новинок до Книжкового Арсеналу-2018

Що підготували українські видавці до міжнародного фестивалю.

Поділитися:

Із 30 травня до 3 червня у Мистецькому Арсеналі триватиме VІII Міжнародний фестиваль Книжковий Арсенал. У заході візьмуть участь приблизно 200 українських письменників і 100 гостей із 31 країни світу. Понад 150 видавництв і нішевих проектів представлять свої найкращі новинки — про деякі з них дізнавайтеся далі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 книжок від українських видавництв для довгих вихідних

«Маленька книга люке. Секрети найщасливіших людей світу»

Автор: Мік Вікінг

Видавництво: КСД

Від автора бестселера «Маленька книга хюґе». Щастя не має кордонів. Не важливо, де ти мешкаєш, щастя — не територія, а стан душі.

Ключі до нього заховані у всьому світі… Саме це доводить у свій новій книжці Мік Вікінг, засновник Інституту дослідження щастя в Копенгагені. Подорожуючи світом, він розкриває секрети найщасливіших людей. Кожна країна має свій рецепт, головне — знайти його складові. Ділячись порадами від щасливчиків з усіх куточків Землі, автор аналізує, що впливає на формування феномену щастя: від приготування вечері чи теревенів із сусідами до життєвих пріоритетів. Ця книжка — путівник, що допоможе відшукати радість та гармонію в повсякденному житті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У пошуках себе: 7 новинок від українських видавництв

«Забуті історії міст: як багатство та культурний розвиток здобуваються толерантністю»

Автор: Арі Турунен

Видавництво Анетти Антоненко

Це захоплива подорож сторінками історії дев’яти великих міст світу, починаючи від VII ст. до н. е. і закінчуючи сучасною добою. Мілет і Александрія, Паталіпутра, Багдад і Ханчжоу, Флоренція, Ісфахан, Амстердам і Сан-Франциско – усіх їх єднало одне: толерантність і відкритість до сприйняття іншості, що уможливили заможне життя та культурний поступ. Історії цих величних міст нагадують про те, що процвітання і творчий розвиток потребують простору вільної думки, сповненого людяністю і взаєморозумінням між різними особистостями, етносами, державами. Терпимість до меншин, думок, критики і нових ідей забезпечує життєздатність і породжує творчий потенціал.

«Витончене мистецтво забивати на все. Нестандартний підхід до проблем»

Автор: Марк Менсон

Видавництво: Наш формат

Ми живемо в культурі, зацикленій на занадто оптимістичних очікуваннях. Із самого дитинства нам нав’язують нереалістичні ідеали, яких ми прагнемо досягти попри все: лише найвищі оцінки, досконала зовнішність, надсучасні ґаджети, найкрутіша робота, тільки екзотичні подорожі й не менш яскраві світлини в соцмережах. Постійно женучись за успіхом і щастям, ми намагаємося уникати будь-якого негативу. Однак негативний досвід, як переконує Марк Менсон, надзвичайно цінний: він звільняє нас від міражу щастя.

«Мій музей. Пиши, малюй і вирізай»

Видавництво: Основи

«Мій Музей. Пиши, малюй і вирізай» містить вправи про мистецтво на основі колекції Національного художнього музею України.

Зошит призначено для дітей віком від 7 до 15 років. Завдання у ньому дозволяють відповісти на такі запитання: Що таке музей? Яким буває мистецтво? Які його види й жанри? Хто такий художник та які інструменти він використовує?

Легенди замків України / Легенди Львова

Видавництво: BookСhef

Віммельбухи – не просто книги, вони сприяють розвитку логіки та фантазії дитини. У таких книгах хоч і немає тексту, а вони насичені детальними малюнками, безліччю героїв і предметів, але саме це так приваблює дітей. Ці книги познайомлять вашу дитину з цікавими історіями, а завдяки насиченим малюнкам з величезною кількістю сюжетів ваша дитина буде зайнята годинами, самостійно розглядаючи яскраві ілюстрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 дитячих книжок, які допоможуть пізнати світ

«Антологія молодої української поезії III тисячоліття»

Видавництво: А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га

Понад 70 найпомітніших молодих українських поетів зібрані у цій книжці. До неї увійшли вірші українських поетів, найстаршому з яких 39, а наймолодшому — 17 років.