7 продуктів, які не можна їсти натщесерце

Які продукти не можна їсти натщесерце
unsplash

Який сніданок негативно впливає на роботу організму.

Поділитися:

Саме від першого прийому їжі залежить настрій та самопочуття людини впродовж дня. Проте не вся їжа, що потрапляє у наш організм добре впливає на шлунково-кишковий тракт, особливо натщесерце. Ми підібрали 7 продуктів, які не можна їсти натщесерце.

1. Бутерброд 

Це один з найгірших варіантів, оскільки забезпечує організм великою кількістю жирів та калорій. У бутерброді немає нічого корисного. Якщо ж ви звикли до сендвічів, то можна спробувати замінити батон на цільнозерновий хліб, а ковбасу – на сир.

2. Йогурт

Йогурт містить багато бактерій, тому вранці його краще не пити. Цей продукт краще вживати через дві години після основного прийому їжі або ж перед сном.

3. Свіжі овочі

Сніданок з свіжих овочів може спровокувати гастрит чи навіть виразку шлунку. Це все через наявність агресивних кислот, які є в свіжих овочах, – вони роз'їдають стінки шлунка.

4. Кава

Кава подразнює слизові, у разі постійного споживання кави натщесерце може виникнути гастрит. Пити каву можна тільки після повноцінного сніданку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і коли краще їсти фрукти: 5 порад дієтолога

5. Каша швидкого приготування

Пакетики з кашами швидкого приготування містять багато цукру, що додає калорій. Все залежить від обробки злаків, після якої корисні вуглеводи перетворюються у цукри, які шкідливі для здоров'я. Виробники каш швидкого приготування часто додають шматочки фруктів, які лише створюють ілюзію присутності здорових речовин. У результаті – шкідливий сніданок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП 5 швидких дієт

6. Часник

Не їжте зранку страви, приправлені часником. По-перше, неприємний запах з рота буде на весь день. По-друге, в цьому корисному продукті міститься речовина алліцин, яка подразнює стінки шлунка і жовчного міхура.

7. Плавлений сир

Плавлені сирки готують найчастіше з відходів виробництва, до складу яких входить велика кількість жиру (пальмова олія), харчові добавки і багато солі. В результаті сир втрачає практично всі корисні властивості. Пальмова олія, наприклад, містить насичені жирні кислоти, які призводять до розвитку серцевих і судинних захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 ворогів здорового серця: від чого варто відмовитись

Новини по темі