«Я можу навіть укусити», — відвертий Дзідзьо

Інтерв'ю з Дзідзьо (Михайлом Хомою) про Голос. Діти-5, плани на дітей та шалені вчинки - 1+1

Інтерв'ю з тренером Голосу. Діти-5 — про його характер, «батьківський інстинкт» та сміливі вчинки.

Поділитися:

Чи можливо стати суперзіркою українського шоу-бізнесу, народившись у маленькому селі та не маючи достатніх фінансових ресурсів? Так, якщо «палати» улюбленою справою як Михайло Хома (Дзідзьо) — фронтмен гурту DZIDZIO і віднедавна тренер вокального проекту Голос. Діти на 1+1.

Я застала Дзідзьо у короткій перерві на зйомках Голосу. Діти-5. Його блакитні очі, хоч і трохи видавали втому, відблискували щастям, а яскравий костюм, що нагадував орла, давав усім зрозуміти — цей артист готовий до улюбленого «полювання за успіхом» та прагне високого злету в новому для себе шоу.

P.S. В інтерв’ю збережений колорит мови Дзідзя.

Дзідзьо, поділіться враженнями від першого тренерського досвіду на Голосі. Діти.

Я сповнений щастям. Мені так цікаво! Я ж дивився Голос. Діти і можу з упевненістю сказати, що цей сезон дуже класний. А склад тренерів який цікавий! Ми дуже різні – і в цьому фішка.

Цього разу діти настільки талановиті, що я просто розгублений. Тут зібралися сильні і найсильніші. Мені непросто, адже потрібно багато кому відмовляти. Але я робив усе щиро, як і учасники шоу на сцені. Коли дивлюся в їхні очі, бачу там найправдивіше і найщиріше, що повинен мати кожен артист.

Заінтригуйте, чого чекати від вашої команди?

Я зібрав дуже гарних, дуже талановитих дітей. Може, навіть часом своїм колегам заздрю, бо вони мають таких дітей, яких я хотів би мати. Але знаю, що однією піснею не виграти. Перемагає той, хто вміє боротися, хто має відвагу, хто може витримати психологічний тиск і дійти до кінця. Важливий і талант, і характер, які проявляються вже в дитинстві. Думаю, в моїй команді є такі сильні виконавці, і я постараюся максимально їм допомогти.

Ваші підопічні сприйматимуть вас як важливого творчого наставника. Хто у вашому житті був тією людиною, яка свого часу підтримала, допомогла повірити в себе?

У мене по життю було кілька наставників. Перша з них — вчителька з вокалу Леся Миколаївна Омелян. Також викладач із вокалу Михайло Михайлович Русин. Мені дуже подобався народний артист Іван Попович. Він мені лишив надію, що я дуже захотів співати. Потім – Кузьма. А тепер – я сам стаю наставником (усміхається).

Певно, діти думають, що ви будете добрим, милим тренером. Це так?

Можу кричати дуже сильно (сміється). Але коли кричу, вони мене не слухають, адже знають, що я насправді дуже щирий і добрий.

Тобто «батога» від вас не дочекатись?

Ну ні! Коли треба, щоб ми виграли, я зроблю все. І можу навіть укусити (усміхається).

Минулого року ваша колега по «червоному кріслу» Надя Дорофєєва зізналась, що учасники Голосу. Діти так її надихнули, що вона замислилася про власних дітей. А у вас прокинувся «батьківський інстинкт»?

Давно прокинувся. Але, раз – у мене немає часу. Два – це дурна відмовка. Три – я не обділений дитячою любов’ю, адже у мене багато маленьких фанів. Ці ангелики пишуть мені, надсилають малюнки. Свої діти – це дуже гарно. І цьому настане час!

До чого частіше дослухаєтесь – до раціо чи емоцій?

По-різному. У найбільш панічних або важливих ситуаціях превалює раціо. У таких випадках я вмію зосереджуватися, вмикаю самоконтроль. Але купу непотрібних емоцій маю у звичайний день, коли нічого не відбувається.

Ви говорили, що три роки звикали до Києва. Як зараз — столиця вже стала вашим домом?

Я дуже звик до Києва. Можу сказати, що вже київський. Хоча ще рік тому цього не відчував.

Маєте місця сили?

Так. У ліжку. Коли минув робочий день, я лягаю, закриваю очі та дякую Богові за нього.

Фото: прес-служба DZIDZIO

Який ваш ідеальний вихідний?

Коли я мовчу і слухаю всіх.Може, хтось думає, що мені нецікаво. Та насправді навпаки — я загострено слухаю, що відбувається. Дуже люблю спостерігати за людьми.

Коли мали останній вихідний?

Не згадаю. А ні згадаю – коли лежав у лікарні.

Неприємний спогад…

Неприємний, але я своє відлежав і передумав все на світі.

Робили шалені вчинки?

Їх було дуже багато! Розкажу про останній. Мені запропонували перед концертом політати на літаку. Я довго відмовлявся, але зрештою погодився. Ледь штани мокрі не стали зі страху, але я це зробив. Це був маленький літачок, не новий на вигляд (сміється), тому я переживав дуже. Ми приземлилися — і я сказав, що більше такого робити не буду.

Фото: прес-служба DZIDZIO

Маєте якісь захоплення?

Маю. Влюбився в кіно. Наразі мене цікавлять талановиті люди, які вміють писати класні сценарії.

Я думаю цим паралельно з музикою займатися. Це інший вид мистецтва, де можна себе проявляти. Саме зараз треба починати.

Уже працюєте над новою стрічкою?

Так, буде комедія. Але поки тримаю це в секреті. Хочу зробити щось нестандартне. Скоро буде щось нове!

Також цього року буде багато проектів на телебаченні з моєю участю. І це добре. Я себе втішаю і заспокоюю тим, що всі це пройшли і я маю пройти. Так людина стає сильнішою. Не треба цього боятися.

Повернімося до захоплень. Ви зізнавались, що любите готувати і ставитесь до цього, як до написання пісні…

Так! Це для мене відпочинок. Удома їм просту їжу. Можу і плов, і борщ зварити. Головне — любити це. Мити посуд не люблю, а готувати дуже люблю (усміхається). Також люблю сам вибирати класні продукти в магазині, які не щодня можна з'їсти, а потім розділяти приготоване з колегами.