Ахтем Сеітаблаєв презентував фільм Кіборги про захисників Донецького аеропорту

В українських кінотеатрах стрічка виходить до Дня збройних сил України.

Поділитися:

Учора у кінотеатрі Оскар відбувся прес-показ художнього фільму Кіборги, режисером якого став Ахтем Сеітаблаєв. Стрічка розповідає про боротьбу українських бійців за Донецький аеропорт у вересні 2014 року. Головні герої фільму – це збірні образи, списані з реальних «кіборгів», серед яких були як кадрові українські військові, так і представники добровольчих батальйонів. Головні ролі виконали Макар Тихомиров, Андрій Ісаєнко, Віктор Жданов, Роман Ясіновський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісня Океану Ельзи стала саундтреком до фільму Ахтема Сеітаблаєва

«У численних бесідах із бійцями, коли ми обговорювали сучасний стан нашої країни, я часто чув одну річ, з якою я і пішов знімати цей фільм. Це було розуміння того, що не так швидко все відбувається в нашій країні. Але тим не менш щоранку кожен боєць чистить свою зброю, щоб допомогти країні змінитись. Наша команда намагалася зняти чесне кіно про те, як ми болісно, але все ж звільняємося від всього негативного, що супроводжувало нашу історію», - розповідє режисер. 

В українських кінотеатрах фільм Кіборги, що створений за підтримки Держкіно, виходить до Дня збройних сил України, 7 грудня, а 2018 року стрічка буде презентована на телеканалі 1+1. Наразі ж прем’єри тривають по всій Україні, зокрема у прифронтовому Маріуполі, Львові, Івано-Франківську, Чернігові.

«Для мене показ у Маріуполі був надважливим, адже це місто знаходиться майже на лінії фронту. Тому у нас навіть не виникало питання, де саме має відбутися перший показ. Був дуже теплий прийом, а від наших військових, зокрема від командиру батальйону морської піхоти, ми отримали найцінніший відгук. Він сказав «Молодці» і віддав честь», - розповів Ахтем Сеітаблаєв сьогодні в ефірі Сніданку з 1+1.

Нагадаємо, автори фільму запустили флешмоб #янебайдужий у соціальних мережах. Кожні 5 гривень із придбаного квитка на фільм буде перераховано до фонду Повернись живим сім’ям загиблих кіборгів.