Як брат Ані Лорак заробляє на оборонному бюджеті України – сьогодні в програмі «Гроші»

У програмі Гроші покажуть як на українському бюджеті заробляє брат Ані Лорак

Інформація про державні закупівлі в сфері оборони є абсолютно засекреченою, а відповідно відсутній і будь-який зовнішній контроль за цими коштами.

Поділитися:

У новому випуску програми «Гроші», сьогодні о 21:30 на телеканалі 1+1, журналісти проекту розкажуть, як під виглядом «платформи розвитку інновацій» колишні топ-менеджери «Укроборонпрому» отримують з оборонного бюджету України великі кошти на виготовлення низькоякісних приладів.

Про створення платформи під назвою UkrARPA два роки тому заявляв Голова Держконцерну «Укроборонпром» Роман Романов. Вона мала знаходити новітні розробки озброєння й приватне фінансування для них. А потім обіцяла допомагати виробнику із продажем цих розробок нашій армії та навіть за кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакери атакували особисті акаунти журналістів 1+1

До розкрутки цієї ідеї долучився особисто президент. Втім, як з’ясували журналісти програми «Гроші», зараз платформа носить приватний статус. Цікаво і те, що одним із власників офшору, який заснував приватну платформу, що використовує секретні дані в бізнес-інтересах, є брат співачки Ані Лорак, яка активно гастролює в РФ - Ігор Куєк.

Також команда «Грошей» покаже телеглядачам, в якому стані об’єкти, які нещодавно особисто відкривав президент Петро Порошенко. Наприклад, через поспіх із урочистими церемоніями перинатальний центр у Львові відчинив свої двері із незавершеним ремонтом, а в Покровській школі, яка коштувала Донецькому обласному бюджету 70 мільйонів гривень, через неякісний ремонт вже за рік почала псуватися підвісна стеля, облущуватися стіни та тріскатися кахель на підлозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обережно: шахраї за гроші обіцяють дати роль у серіалі Школа

Крім того, «Гроші» покажуть продовження розслідування довкола резиденції президента «Залісся». Журналісти програми разом із лісником проінспектують закриту територію та покажуть вирубку лісу, пастки на тварин, мисливські вишки, тобто усе те, чого за законом не має бути на заповідній території.

Дивіться програму «Гроші» сьогодні о 21:30 на телеканалі 1+1.