Як носити вишиванку: 5 сучасних ідей

Створюйте трендовий літній образ, одягнувши мальовничу вишиванку.

Поділитися:

16 травня українці святкують День вишиванки. Сорочка, прикрашена орнаментною вишивкою, стала символом українського народу. У ній втілено пам’ять про минуле, краса української природи та народний дух. Нині традиційна вишиванка надихає відомі етнобренди до створення унікальних колекцій, які до вподоби не тільки українським, а й зарубіжним модницям. Напередодні свята сайт 1plus1.ua підготував добірку із 5 сучасних ідей, як носити вишиванку і залишатися у тренді. 

ВИШИВАНКА +  БРЮКИ

Стильну вишиванку можна комбінувати як з джинсами, так і класичними брюками. Доповніть свій образ окулярами oversize, сумкою кросс-боді і туфлями на підборах. Такий весняний лук безсумнівно приковуватиме погляди. 

Фото: @svitlo_official

Фото: @khrystyna_rachytska

СУКНЯ-ВИШИВАНКА

Сукня-вишиванка - чудова альтернатива класичному варіанту сорочки. Її можна носити не тільки у поєднанні з туфлями-човниками, а й з білими сліперами. Такий сміливий хід додасть вашому образу легкості та невимушеності. 

ВИШИТИЙ ВЕРХНІЙ ОДЯГ

Відомі етнодизайнери полюбляють експериментувати і створюють для сучасних пані вишиті жакети, куртки, пальта і тренчі. Цей елемент одягу чудово доповнить весняний лук, додавши йому яскравості та оригінальності. 

ДОВГА ВИШИВАНКА ІЗ ПОЯСОМ

Такий варіант вишиванки варто носити у розстебнутому вигляді, злегка затиснувши талію поясом. Під низ ви можете одягнути як літню сукню простого крою, так і футболку та джинси. Крім того, довгі вишиванки із поясом - чудова альтернатива для парео. 

Фото: @yuliya_magdych

ВИШИТІ ТОП ТА СПІДНИЦЯ

Топ та спідниця, вишиті у стилі вишиванки, - оригінальний варіант для сміливих модниць. Цей вдалий лук підійде для романтичної прогулянки або вечірки з друзями. Обирайте яскраві кольори тканин і доповнюйте образ стильним плетінням та ефектною червоною помадою.

Фото: @yuliya_magdych

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У День вишиванки кияни зможуть безкоштовно проїхатись в метро