Як обирати молочні продукти влітку

Поради фуд-експерта Олексія Душки.

Поділитися:

Влітку медики фіксують пік харчових отруєнь, адже у спекотну погоду продукти швидко псуються. Найбільш вразливими є молочні вироби, які при неправильному зберіганні стають осередком розмноження бактерій, що можуть нашкодити людському організму.  У студії Сніданку з 1+1 фуд-експерт та ведучий Олексій Душка поділився порадами, як влітку обрати безпечні молочні продукти в магазині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти не можна зберігати в холодильнику

1. При покупці морозива, уважно стежте, щоб його форма була збережена. Морозиво – це безумовно найулюбленіші літні ласощі, проте вони ж є одними з найбільш небезпечних. Аби зекономити на електроенергії, деякі нечесні супермаркети та магазини вимикають або підвищують температуру в холодильниках на ніч. В результаті цього, в морозиві починають розводитись бактерії, які не знищуються при повторній заморозці. Тому при покупці цих холодних ласощів, уважно стежте, щоб форма морозива була збережена. Це гарантує, що його попередньо не розморожували і воно є безпечним для споживання.

2. Обирайте молоко та кисломолочний сир, від терміну виготовлення яких пройшло не більше двох діб. Річ у тім, що в супермаркетах часто виставляють дату виробництва на виробах переднім числом, а в літній сезон фактичний термін придатності молочних виробів знижується, особливо при неналежних умовах зберігання.

3. Твердий сир варто купувати цілими шматочками та просити продавця відрізати від великої головки, що зберігається в холодильнику. Адже нарізаний шматочками сир швидко псується, а на його краях можуть з’являтися білі плями, що є ознаками бактеріального зараження. 

Також під час ефіру Сніданку з 1+1 Олексій Душка зізнався, що в нього з’явилося нове захоплення – кулінарія. Разом з маленькою донечкою сім’ї не часто вдається відвідувати кафе чи ресторани, оскільки це не завжди комфортно. Крім того, після стрімкого зростанням цін це стало недешевим задоволенням. Тому Олексій став частіше влаштовувати романтичні вечори вдома та пішов вчитися до кулінарної школи, аби урізноманітнити домашнє меню й опанувати секрети професійних кухарів. Останніми Душка пообіцяв ділитися зі своїми підписками у соціальних мережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно зберігати продукти в холодильнику: Поради Олексія Душки