Як поїхати в Європу на власному авто: поради експерта

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Менеджер із самостійних подорожей розповіла, як подорожувати на власному авто та економити.

Поділитися:

Довгі переїзди дещо втомлюють, проте дарують безліч позитивних емоцій та економлять сімейний бюджет. Серед українців подорожі на автомобілях стають все більш популярними. Близько 30% співвітчизників подорожують до країн ближнього закордону саме на авто.

Що потрібно взяти у відпустку: набір на 7 днівЕкономія під час поїздки залежить від відстані та кількості людей в автомобілі. Якщо ви маєте трьох пасажирів, можете суттєво зекономити. Наприклад, квиток на літак з Києва до Варшави і назад коштує близько 5 тисяч гривень, а чотири пасажири автомобіля викладуть за подорож по 600 гривень кожен.

В студію Сніданок з 1+1 завітала Катерина Павленко, менеджер компанії із самостійних подорожей. Експерт розповіла, як підготуватися до подорожей на власному автомобілі.

Перед тим, як вирушити у подорож на власному авто, переконайтеся, що транспортний засіб відповідає вимогам країни, до якої їдете. В Європі, наприклад, не дозволяється тонувати переднє скло.

Потурбуйтеся також про закордонну страховку грін-кард та прослідкуйте, щоб усі документи на авто були в порядку. Щоб зекономити гроші на пальному в Європі, ви можете взяти з собою до 10 літрів бензину.

Як уберегти дітей від небезпеки під час канікулЯкщо ви подорожуєте з дітьми, що мають електронний паспорт, в одного з батьків також має бути електронний паспорт.

Перед подорожжю перевірте справність усіх ременів безпеки, адже пристібатися повинні навіть пасажири на задньому сидінні. Якщо в авто є дитина, вам необхідно мати спеціальне дитяче крісло.

Якщо ж ви відчуваєте, що довгі подорожі не для вас і ліпше переплатити за свій комфорт, підпишіться на всі промо-акції авіакомпаній. Плануйте подорож за півроку, лише в такому випадку ви придбаєте найдешевші квитки.

Якщо ви надаєте перевагу бюджетним подорожам, читайте також, як правильно подорожувати дикунами

Новини по темі