Як правильно доглядати за шкірою обличчя взимку (поради дерматолога)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Догляд за шкірою взимку: як правильно слідкувати за станом шкіри обличчя у холод
Pexels/Anna Shvets

Як варто доглядати за шкірою обличчя та які засоби варто використовувати взимку?

Поділитися:

Морозяна погода, низька вологість повітря та пронизливий вітер є стресом для нашої шкіри взимку, адже вона не відчуває захисту від навколишнього середовища. Судини то збільшуються, то зменшуються, що провокує почервоніння. Лікарка-дерматолог Яна Бєлова розповіла, як варто доглядати за шкірою взимку.

Взимку лікарі радять використовувати засоби проти почервонінь із відновлювальними властивостями, а також інгредієнтами для живлення та зволоження.

Інгредієнти доглядових засобів взимку:

  • Ніацинамід
  • Вітамін С
  • Гіалуронова кислота
  • Пробіотики
  • Кераміди.

Засоби лікарі радять покупати в аптеках, а щоб отримати бажаний ефект, слід правильно їх використовувати. Дерматолог зазначила:

Я рекомендую наносити основні компоненти (креми та емульсії) за 15-20 хвилин до виходу на вулицю. По-перше, наша шкіра вже адаптується до цих засобів, а по-друге, вони вже починають виконувати свою функцію. 

Турбота про шкіру обличчя взимку має складатися не тільки з доглядових засобів: у період роботи батареї чи кондиціонерів повітря у квартирі стає сухим, тож його варто зволожувати, а також треба пити достатньо води: приблизно 2 літри протягом дня. Таким чином шкіра може отримати необхідний захист і залишатися блискучою та здоровою. Лікарка розповіла:

Взимку відбувається зневоднення шкіри та зниження її імунітету. Це дуже важливо, адже шкіра має свій власний імунітет, і якщо він знижується, то ми маємо стягненість, сухість тощо. 

Засоби для догляду за шкірою взимку:

  • Зволожувальний крем/флюїд
  • Сироватка для живлення шкіри
  • Засоби з протизапальними інгредієнтами
  • Засоби з SPF-фактором.

Гіалуронова кислота — це найважливіша структура кожного косметичного засобу, яка буде утримувати вологу, яку ми зазвичай втрачаємо. Такі засоби можна використовувати кожен день і навіть під пудру чи тональну основу. Також варто пам'ятати про термальну воду — вона має бути в сумочці кожної жінки й взимку, не тільки влітку! Також можна наносити ввечері флюїди та концентрати для відновлення шкіри. 

Як навчитися мислити позитивно і не стати жертвою рожевих окулярів, дивіться у "Сніданку з 1+1", що виходить з 6:30 до 9:30 у будні на "1+1 Україна" та YouTube:

 

Новини по темі