Як приготувати тірамісу без яєць

Дізнайтесь рецепт вишуканого італійського десерту без додавання яєць.

Поділитися:

Десерт тірамісу має італійське походження і готується на основі сиру маскарпоне. До класичного рецепту тірамісу додають печиво «савоярді», каву та какао і подають охолодженим разом з кавою еспресо. Тірамісу - один з найпопулярніших десертів світу. Існують його різноманітні адаптації. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати тірамісу без додавання яєць. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тірамісу: Історія одного десерту

Інгредієнти

печиво савоярді - 35 шт.

сир маскарпоне - 500 г

цукрова пудра - 120 г

вершки (33%) - 250 г

вода - 300 г

кава - 2 ст. л.

какао - 2 ст. л.

лікер - 50 г

Приготування:

1. В окремій посудині приготувати каву. Додати лікер і перемішати. Залишити охолонути до кімнатної температури.

2. Збити вершки до густини. Додати маскарпоне, цукрову пудру і перемішати міксером на мінімальних оборотах. 

3. Обмочити печиво в каві і викласти у форму. 

4. Згори на печиво викласти крем. Повторити шари. 

5. Залишити тірамісу в холодильнику на 5-6 годин. 

6. Перед подачею прикрасити какао. Смачного!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як швидко приготувати порційний тірамісу