Які продукти не можна зберігати в холодильнику

Які продукти не можна зберігати в холодильнику
unsplash.com

Корисні поради фуд-експерта Олексія Душки.

Поділитися:

КАРТОПЛЯ 

Ви ніколи не помічали, що картопля-пюре з бульби, яка зберігалася в холодильнику, має солодкий присмак? Через високу вологість у картоплі починає виділятися крохмаль, а це – зайві калорії і додатковий цукор. Крім того, якщо ви посмажите картоплю з холодильника, вона стане небезпечною. В ній утворюється акриламід – речовина, що підвищує ризик виникнення раку у щурів!

Де ж зберігати картоплю у квартирі? Я теж тривалий час не знав, куди подіти мішок бульби, який нам передала теща, а згодом відкрив для себе текстильні органайзери для зберігання овочів. Якщо такого дива у вас нема, то згодяться звичайні кошики із лози.

ЦИТРУСОВІ 

Найбільший ворог цитрусових – конденсат. Саме через нього фрукти починають зморщуватися, покриватися пліснявою і гнити.Тому я загортаю їх в пергамент і зберігаю у шафі. Плівка лише сприяє утворенню краплинок води на шкірці, а ось папір – запобігає швидкому псуванню фруктів.  Якщо ж я захочу випити холодний фреш, то дістану апельсини з шафи, покладу в холодильник буквально на 2 годинки – а потім зроблю прохолодний напій.

ХЛІБ

Через високу вологість та низьку температуру хліб у холодильнику стає вологим і жорстким. Де є волога, там з’являється пліснява. Тому хліб з холодильника  може навіть викликати розлад шлунку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно зберігати продукти в холодильнику: Поради Олексія Душки