Алан Бадоєв показав перші кадри майбутнього документального фільму “Довга доба”

Довга доба
  Алан Бадоєв показав перші кадри майбутнього документального фільму “Довга доба”

Сьогодні у ефірі “Сніданку з 1+1” режисер розказав, як просувається робота над фільмом, та які кадри ще чекає від українців. 

Поділитися:

Телеканал 1+1 разом з відомим українським режисером Аланом Бадоєвим працює над спільним документальним фільмом під назвою Довга доба. Стрічка стане першим великим проєктом, який у художній формі осмислює свіжі та ще такі болісні події війни, яку росія розв’язала проти України. “Довга доба” — історія про життя, мрії та плани українців, останній день нашого мирного життя та початок нового етапу, який розпочався 24 лютого під звуки бомб та сирен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ"Нам необхідно зробити так, щоб ніхто і ніколи не зміг сказати, що у нас немає своєї історії", – режисер Алан Бадоєв у "Сніданку з 1+1" розповів, як війна змінила його світосприйняття

Сьогодні відомий режисер спільно з телеканалом 1+1 презентував новий трейлер фільму, де показав ексклюзивні кадри, які надсилають українці із різних регіонів. 

“Кожен день я і моя команда переглядаємо ваші відеощоденники. Я дякую вам за довіру. Ваші історії переповнені любов’ю до життя. Воно було надзвичайне, але перетворилося на жах”, — говорить Алан Бадоєв у промо-ролику. 

Відео, отримані від глядачів — особисті та родинні. На них українці катаються на велосипедах, фотографуються біля в'їзду в Маріуполь, відпочивають на морі та зустрічають заходи сонця у мирній Україні. Окрім того, українці діляться із режисером особистим відео пережитих перших вибухів, палаючих будинків, ворожої техніки, яка захоплювала їхні міста, розмови з окупантами та багато інших кадрів, які шокують. Загалом глядачі надіслали вже декілька тисяч відеофайлів. 

Сьогодні у ефірі “Сніданку з 1+1” режисер Алан Бадоєв розказав, як просувається робота над фільмом, та які кадри ще чекає від українців. 

“Робота над фільмом “Довга доба” — в активній фазі. Ми ретельно переглядаємо кожен із надісланих відеофайлів для того, щоб точно скласти емоційну мозаїку подій, які переживає Україна. Серед тисячі надісланих відео є як короткі історії, так і дуже довгі, які докладно фіксують життя під час війни. Всі ці матеріали безцінні, вони показують героїзм звичайного українця. Для того, щоб історія була повною, нам необхідні ваші відео щоденники з усіх міст України, в тому числі тимчасово окупованих. Якщо ви покинули навчання у ВНЗ та пішли воювати, якщо вас із коханими розлучила війна, якщо ви медик та рятуєте життя українців, якщо ви втратили рідну людину — поділіться із нами своїми безцінними відео. Адже ми маємо зберегти пам’ять та нікому не дати невірно інтерпретувати події. Якщо з різних причин вам складно передати файли, зв'яжіться з нами, ми знайдемо спосіб їх забрати або відновити”, — закликає режисер.

Нагадаємо, нещодавно режисер Алан Бадоєв разом з телеканалом 1+1 презентував офіційний сайт, за допомогою якого збиратимуться документальні свідчення, що і стануть основою стрічки. На сайті користувачі можуть знайти офіційні правила участі у зборі матеріалів та детальну інформацію щодо відеозаписів, на які чекає режисер. 

Новини по темі