“Війна забрала в мене бажання знімати кліпи. Не розумію, навіщо цим займатись”, – Алан Бадоєв розповів, як змінила його війна

Довга доба
Інтерв'ю Алана Бадоєва про про нові сенси життя та чому війна забрала бажання знімати кліпи

Алан Бадоєв у відвертому інтерв'ю розказав, в чому шукає сенс кожного дня.

Поділитися:

Відомий український режисер Алан Бадоєв, який спільно з телеканалом 1+1 працює над особливим документальним фільмом під назвою “Довга доба” дав відверте інтерв'ю Маші Єфросиніній у рубриці “Екзамен. Нова реальність”. Режисер підбиває власні підсумки останніх чотирьох місяців життя в Україні, вражає непередбачуваними зізнаннями і докорінними змінами в особистому та професійному планах та відповідає на болючі теми сьогодення, зокрема, власного ставлення до питання мови, життя “на паузі” і в чому шукати сенс кожного дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телеканал 1+1 спільно з відомим режисером Аланом Бадоєвим презентував ролик про проєкт “Довга доба”

"Війна забрала в мене бажання знімати кліпи. Я не бачу себе на майданчику. Я навіть не розумію, навіщо цим займатися – не це важливо. Зараз я хочу витрачати себе на те, що прямо тут і зараз допомагатиме і працюватиме на конкретну ціль. Тільки так ми можемо дуже допомогти своїй країні.

Бадоєв

Алан Бадоєв в інтерв'ю зізнався, що зазнав сильних розчарувань у всьому:

За всю війну звіриного страху в мене не було, але було звірине розчарування – розчарування в людях, у колишніх друзях, у тому, чому я присвятив своє життя. Ось із цим я справлявся довго".

Звичайно, це все наклало певний відбиток і режисер відверто зізнається, що за час війни він кардинально змінився:

"Мені довелося відмовитись від себе вчорашнього повністю. Я— вчорашній не потрібен сьогоденню. Я маю побудувати особистість, яка потрібна сьогодні, бути корисним, щось зробити для своєї країни".

Алан Бадоєв хоче приносити користь Україні, суспільству, і вже разом з телеканалом 1+1 працює над документальним фільмом "Довга доба" — першим великим проєктом, який у художній формі осмислює свіжі та ще такі болісні події війни, яку росія розв’язала проти України.

“Довга доба” — історія про життя, мрії та плани українців, останній день нашого мирного життя та початок нового етапу, який розпочався 24 лютого під звуки бомб та сирен. На 100-й день війни, у “Сніданку з 1+1” режисер оголосив початок збору документальних матеріалів, долучитись до якого може кожен охочий, хто фіксував на відео себе та свою родину в останні дні перед війною та перші дні російської агресії проти України.

Для того, щоб стати співавтором документальної стрічки “Довга доба”, потрібно заповнити анкету та надіслати відеоматеріали, на яких зафіксовані ваші родини у останній мирний та щасливий день перед початком війни. Відео, які показують вашу сім'ю (разом або окремо) у перший день війни — 24 лютого: перші бомби, ваша перша реакція, ваші записи протягом першого дня, перша ніч, розмови. Якщо ви вели відео-щоденник подій: наступні бомбардування, укриття, ночівлі, ваші роздуми та коментарі до подій, розмови у колі сім'ї під час перебування в укриттях, все, що може бути важливим — кожна деталь і ваша думка. Поділіться з нами найбільш щемливими моментами, які ви пережили протягом цієї війни. Адже жодна людина, яка постраждала від російської агресії, жодна подія або злочин російських окупантів не має бути забутим. 

Просимо передавати матеріали без будь-якого монтажу. Розкажемо історію нашої країни разом!

Алан Бадоєв проєкт Довга доба

Дивіться повністю інтерв'ю Алана Бадоєва Маші Єфросиніній у рубриці “Екзамен. Нова реальність”:

Новини по темі