Альона Курта розповіла, як відзначають зимові свята у її родині

Школа

Акторка серіалу Школа про сімейні традиції, подарунки та новорічний настрій.

Поділитися:

Альона Курта, яка грає в серіалі Школа безпринципного директора Дарину Петрівну, зізнається, що цього року збирається порушити одну зі своїх новорічних традицій:

«Три роки поспіль моє 31-е грудня було танцювальним: зустрічала Новий рік на Танго-фестивалі у Львові. Але з віком мені дедалі більше хочеться розділяти такі теплі свята з найріднішими людьми — батьками.

Цього грудня обов'язково поїду додому в Ужгород.

За словами акторки, саме завдяки мамі й татові вона досі вірить у Діда Мороза.

«Батькам завжди вдавалося вразити мене новорічним подарунком. Кожного разу вони змушували повірити у диво. Мабуть, саме тому Дід Мороз для мене існує і по нині — не як білобородий дідусь, а як своєрідна метафора дива».

Але Новий рік — лише одне свято з цілої низки зимових. Перш ніж Дід Мороз покладе гостинець під ялинку, до хати має завітати дехто ще: 

«У нашій родині, та й взагалі на Західній Україні, до зимових свят готуються особливо ретельно. Тому спочатку ми відзначаємо День святого Миколая. Для нас це ціла подія, яка включає в себе певні ритуали.

Ми всією сім'єю натираємо чоботи, виставляємо їх на підвіконня, і чекаємо, кому що принесе святий Миколай.

Хтось може палицю отримати, хтось — мандарину, а хтось — подарунок. Залежить від поведінки (Посміхається — Прим. ред.)».

Найголовнішим, зізнається Альона Курта, для неї є Різдво:

«Чим би ти не був зайнятий, над яким би проектом не працював, Різдво — це святе. Я щаслива, що абсолютно кожного року відзначаю його з батьками. Сподіваюсь, це триватиме ще дуже довго.

Ми дотримуємося усіх різдвяних традицій — дванадцять страв на столі, молитва, колядки… До речі, я з дуже «співучої» родини. Ми полюбляємо співати колядки та багато їх знаємо. До наступного року завжди намагаємося вивчити якусь нову. Першим співати колядку починає тато, а ми підхоплюємо.

Також обов'язково їздимо до родичів колядувати. Це важливо! Не приїхав — значить, не побажав гарного року. Загалом, я дуже люблю різдвяну атмосферу в селі. Вона така особлива, святкова, класна!».

В цю чарівну атмосферу, яка буває раз на рік, акторка закликає всіх зануритися хоча б ненадовго. Проте для кожного Дід Мороз свій, і диво теж своє.

«Потрібно готуватися до свят і оточувати себе тим, що дарує саме тобі цей неповторний новорічний настрій.

Для мене Новий рік і Різдво неможливі без досить банальних, але таких улюблених речей — смак мандаринів, аромат ялинки, сяйво яскравих вогників.

Торік ми прикрашали дерева у дворі та робили з татом ілюмінацію. Крім того, звичайно, дуже хочеться багато снігу, але це вже як вийде (Посміхається — Прим. ред.)».

На відміну від святкових приготувань, на вибір вбрання Альона Курта багато часу не витрачає.

«Якщо є можливість зустріти Новий рік в затишному светрі та м'якеньких капцях, я краще оберу такий варіант. Особливо, якщо цей светр мені зв'язала мама!» щиро ділиться зірка.

Новини по темі