Американська компанія FOX купує серіал «Слуга народу»

«Квартал 95» укладає угоду з компанією FOX щодо продажу формату українського серіалу.

Поділитися:

Американська компанія FOX Studios купує в студії «Квартал 95» права на формат українського серіалу «Слуга народу».

Нині угода перебуває на стадії підписання контракту. Планується, що компанія Imagine протягом року вироблятиме серіал за форматом «Кварталу 95» в США.

Це вперше, коли вітчизняний формат серіалу йде на експорт в США. Традиційно кіноіндустрія США постачає контент і формати серіалів на весь світ, – кажуть європейські експерти.

Нагадаємо, що серіал «Слуга народу» розповідає історію шкільного вчителя Василя Голобородька – чесного чоловіка, який випадково стає Президентом країни.

Політична комедія «Слуга народу» – найбільш рейтинговий серіал українського телебачення восени 2015 року. Стрічка стала лідером телеперегляду на каналі 1+1 за усіма аудиторіями, в тому числі, за комерційною аудиторією 18-54.

Дякую усім, хто підтримує «Квартал 95». Низький уклін вам. Усіх цілую та люблю. Це наша з вами перемога. Дякую, – емоційно каже Володимир Зеленський.

В Україні «Слугу народу» подивилося понад 20 млн телеглядачів, а кількість переглядів серіалу на офіційному Youtube-каналі «Квартал 95» становить близько 98 млн.

Крім того, серіал показували в Естонії, Молдові та Казахстані. «Слугу народу» отримав нагород на міжнародних фестивалях у США, Німеччині та Південній Кореї.

У серпні 2016 року в Україні стартували зйомки продовження політичної комедії «Слуга народу» – повнометражного фільму і другого сезону серіалу.