Андрій Хайат: Інтерв’ю з учасником Голосу країни-9

Голос країни
Учасник Голосу країни Андрій Хайат: ексклюзивне інтерв'ю

Юнак підкорив своїм співом тренерів та розвернув усі чотири крісла.

Поділитися:

Виступ Андрія Хайата з незвичною інтерпретацією української пісні, якій більше ніж 200 років, полонив серця не лише телеглядачів, а й суддів Голосу країни. Потап, Dan Balan i MONATIK запропонували хлопцю долучитися до своїх команд, проте він все ж обрав Тіну Кароль. В ексклюзивному інтерв’ю для 1plus1.ua молодий талант розповів, що надихнуло його на створення унікальної композиції та скільки часу знадобилося, аби нарешті вийти на сцену вокального шоу.

На кастингу ти співав народну українську пісню. Чим обумовлення такий вибір?

Пісня «В кінці греблі шумлять верби» дуже підходила під мій стан, коли я готувався до проекту. Я перебрав велику кількість композицій, але всі вони здавалися не тим, що треба. А коли почув «В кінці греблі ...», постарався максимально абстрагуватися від музики і вслухатися саме в слова. Текст мені дуже сподобався, але вокальну партію і мелодію захотілося змінити. Я інтерпретував народну композицію під близький мені стиль, тому результат вийшов майже повністю авторським. Від оригінальної версії залишився тільки текст.

Як довго ти займаєшся музикою?

З 6-ти років я грав на акордеоні і об'їздив чимало конкурсів. А в 15 вже почав писати свою музику і займатися вокалом. Зараз я ще не професійний артист, але музика вже більше, ніж хобі.

Скільки часу пішло на підготовку до Голосу країни?

У вокальному плані ніякої особливої ​​підготовки не було. Основним завданням стало адаптування пісні.

Я внутрішньо відчував, що це той проект, який прийме мене таким, який я є.

Чому зважився брати участь лише в 9-му сезоні?

Я приходив на кастинг торік, але для мене не вистачило місця. Якщо зірки зійшлися таким чином, що я виступав саме сьогодні, значить так було треба.

А чому обрав своїм тренером Тіну Кароль?

Спочатку я збирався в команду до Потапа. Але коли на сцені до мене повернулися всі тренери, чомусь найбільше захотілося до Dan Balan і Тіни Кароль. В голові немов з’явився пазл, який мені треба було скласти. І кінцеву картинку доповнила Тіна. Я так відчув.

Яким бачиш себе у вокальному шоу?

Я прийшов сюди експериментувати.

Мені цікаво вийти за рамки жанру, в якому я звик працювати. Хочу спробувати щось нове. Буду дуже радий якимось колабораціям.

Чим ще займаєшся по життю?

У мене педагогічна освіта, я перекладач арабської.

Хайат — дуже незвичне прізвище. Це псевдонім?

Ні, це дійсно моє прізвище. Взагалі, я не дуже люблю слово «псевдонім». Сценічне ім'я — це те, як ти будеш називати свою музику. Мені здалося, що нічого не буде так добре звучати, як моє справжнє прізвище.

Дивіться виступ Андрій Хайат - В кінці греблі шумлять верби онлайн:

Новини по темі