Яніна Андреєва та Іра Кудашова розповіли, як подолати булінг у школі

Школа
 Яніна Андреєва та Іра Кудашова розповіли, як подолати булінг у школі

Зірки серіалу Школа виступили на зустрічі з Ніком Вуйчичем

Поділитися:

Популярні акторки Яніна Андреєва та Ірина Кудашова, які виконали головні ролі в україномовному серіалі Школа на 1+1, виступили з мотиваційними промовами перед школярами, викладачами та батьками. Зустріч відбулася в рамках приїзду всесвітньо відомого мотиваційного спікера Ніка Вуйчича. Цього разу свій виступ він присвятив проблемам боротьби з булінгом у школах. Не зважаючи на відсутність усіх кінцівок, він став успішним письменником, меценатом та батьком чотирьох дітей, який своїм прикладом надихає мільйони людей у світі. Акторки відверто розповіли про власні проблеми у шкільному віці та поділилися рецептом, як впоратися з дитячою жорстокістю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 цитат Ніка Вуйчича, які надихають

, яка виконала роль Катерини Анатоліївни, вчительки економіки та мами проблемного підлітка Вероніки, зізналася, що у дитинстві змінила чотири школи, щоб знайти порозуміння з однокласниками.

«У першій школі я зрозуміла, що таке несправедливість, гоніння та травля. Я нічого не змогла протиставити тим, хто мене ображав. Не бачили цих знущань наді мною і вчителі – ті, які мали б у першу чергу нас захищати. Це призвело до того, що батьки перевели мене в іншу школу. І я сподівалася, що нарешті новий клас стане чимось прекрасним. Та ні, через деякий час довелось переходити до іншої школи, потім – до наступної. І щоразу все повторювалося. Я не розуміла, чому діти бувають такими жорстокими. У мене розвинулись комплекси, я почала звинувачувати у всіх проблемах себе. Врешті-решт я знайшла шкільних друзів та порозуміння з однолітками у випускному класі. Школа, куди я потрапила, була справді класною», – зізналася акторка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За лаштунками Школи: Яніна Андрєєва зізналась, що спільного у її доньки з Веронікою

Як зазначила зірка, до неї часто звертаються підлітки за порадою, як пережити знущання збоку однолітків:

«Коли мене запитують, що робити, якщо дитина стала жертвою булінгу у школі, я раджу передусім вести діалог із викладачами, школярами та їхніми батьками. Психологи також радять постійно тримати з зв’язок із підлітками та зрозуміти, чому одна дитина ображає інших. Спеціалісти зазначають, що це може бути пов’язано із проблемами в родині. Якщо ж розмови не допомагають – змінюйте школу. Адже найважливіше, щоб дитина не перебувала під психологічним тиском або не стикалася з фізичним знущанням».

Ірина Кудашова в серіалі виконала роль Вероніки. На зустрічі вона розповіла історію, яка торкнулася її подруги. Іра стала для неї підтримкою у складний період життя.

«Одна з моїх подруг, яка пережила булінг, майже щомісяця фарбувала волосся у новий колір, носила своєрідний одяг і майже ні з ким не спілкувалась. Саме через це над нею всі знущалися, ніхто не сприймав її серйозно, однолітки зачиняли її одну в порожніх класах та псували шкільне приладдя. Найгірше те, що вона боялась зізнатися у цьому батькам. Але завдяки підтримці близьких та небагатьох друзів вона стала впевненішою, адже ми не відвернулися від неї. Зараз вона стала відмінницею і посідає призові місця у спортивному орієнтуванні, з нею почали спілкуватися та приймати у свої кола однолітки. Вона не боїться бути собою і впевнено йде до своєї мети».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як знайти друзів у класі: Поради «новенької» зі Школи

Також на зустрічі виступили та поділилася особистими історіями ведучі Сніданку з 1+1 Неля Шовкопляс, Єгор Гордєєв, який був також модератором заходу, уповноважений з прав дитини Микола Кулеба та Міністр освіти і науки Лілія Гриневич. До речі, раніше в інтерв’ю Катерині Осадчій вона зізналася, що дивилася серіал Школа та стала його прихильницею.

Нагадаємо, серіал Школа – перший україномовний серіал про актуальні проблеми підлітків. Головні ролі у стрічці виконали Яніна Андреєва, Микита Вакулюк, Єлизавета Василенко, Олександр Петренко, Ірина Кудашова, Карина Чернявська, Олег Виговський, Богдан Осадчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі імена блогерів, які лідирують у народному кастингу Школи

Виробництво – 1+1 Продакшн. Продюсери серіалу  – Олександр Ткаченко, Ольга Слісаренко, Вікторія Лєзіна, Ксенія Чорна, Роман Лукін. Режисери - Ірина Литвиненко, Сергій Толкушкін та Сергій Уманець.

Прем’єра другого сезону очікується вже цієї осені.

Новини по темі