Анна Трінчер розповіла про нерозділене кохання

Школа
Анна Трінчер розповіла про нерозділене кохання
1plus1.ua

Незабаром вийде серія роликів, що порушують найболючіші проблеми підлітків.

Поділитися:

Проект Тільки нікому не кажи телеканалу 1+1 за підтримки Юнісеф Україна запускає серію роликів, у яких актори серіалу Школа разом із психологом Марією Макухою відповідають на найпопулярніші та найболючіші запитання підлітків. 

За час існування онлайн-щоденника Тільки нікому не кажи на сайт надійшли тисячі історій із різних регіонів України. Дописувачі відверто розповідали про нерозділене кохання, зраду друзів та проблеми із батьками, а також зверталися за допомогою. У деяких листах підлітки зізнавалися, що перебувають у відчаї і не розуміють, до кого звернутися по допомогу, адже бояться говорити про свої проблеми з батьками. Саме тому проект Тільки нікому не кажи разом з Юнісеф Україна, психологом Марією Макухою та акторами серіалу Школа запускають серію роликів, у яких відверто обговорюватимуть актуальні проблеми підлітків та даватимуть корисні поради.

Відео-ролики були розподілені за кількома темами: «Мутки in love», «Френдс форева», «Трабли з батьками» та «Кляте вороже ЗНО». Відео побудовані у форматі інтерв’ю, під час якого улюбленці глядачів, актори серіалу Школа ставлять психологу запитання та розповідають анонімні історії дописувачів сайту, аби експерт порекомендувала, як краще вчинити в тій чи іншій ситуації.

Як зазначає Марія Макуха, така платформа стала єдиною в Україні, на якій підлітки вільно та анонімно можуть висловити свої переживання: 

«Читаючи листи підлітків, майже після кожного я подумки уявляла собі діалог з автором.

У багатьох історіях виразно звучав крик про допомогу, коли ні батьки, ні школа не можуть дати пораду, і підлітки залишаються з проблемою сам на сам.

Через властивий віку максималізм кожна невдача в коханні, навчанні, дружбі може сприйматись як катастрофа. І тоді необхідно, аби поряд був хтось, хто вже пережив подібне. Школярі у наш час рідко мають старшого наставника, з яким можуть відкрито говорити на складні теми і почути пораду, а не критику. Важливо їх вчити мислити критично, дивитися на одну й ту саму ситуацію з різних боків, не ціпеніти від сорому, коли необхідно звертатися по допомогу. Саме тому ми вирішили створити ролики-інтерв’ю, в яких актори улюбленого серіалу ставлять запитання на теми, які хвилюють кожного підлітка. Сподіваюся, кожен з наших глядачів зможе знайти для себе відповіді на особисті питання і відчути підтримку», - зазначила Марія.

Перший ролик, який з’явився на сайті Тільки нікому не кажи, присвячений темі кохання, а гостею студії стала акторка, яка виконала роль Нати у серіалі «Школа», та суперфіналістка проекту «Голос країни» Анна Трінчер.  Зірка зізналася, що сама у юному віці переживала нещасливе кохання, яке допомогло їй у творчості:

 «Тема кохання завжди актуальна для будь-якого віку. Мої підписники майже щодня пишуть у соціальні мережі та чекають від мене поради, як краще вчинити у любовних справах. Тепер я буду їм всім надсилати лінк на наші відео, в яких ми даємо відповіді на всі ці запитання. Мало хто знає, що саме нещасливе кохання допомогло мені створити авторську пісню.

Знаю з власного досвіду, що негативні емоції від нерозділеного кохання краще спрямовувати у інші сфери, як варіант – у творчість», - зізналася Аня.

Нові тематичні ролики будуть з’являтися на сайті щотижня, а гостями у психолога щоразу ставатиме нова зірка популярного серіалу «Школа». А після новорічних свят на відвідувачів сайту Тільки нікому не кажи та Youtube-каналу Школа чекає нова серія інтерв’ю на інші актуальні теми.

Нагадаємо, Тільки нікому не кажи - це анонімний онлайн-щоденник створений телеканалом 1+1,  у якому кожен може написати листа тому, кому не може висловити свої переживання у реальному житті. Мета проекту - допомогти підліткам говорити про свої проблеми та переживання, які характерні для шкільного віку, навчити ділитися власними емоціями, а батькам - дати змогу дізнатись, чим насправді живуть сучасні діти та навчитися краще їх розуміти.

 

Новини по темі