Бабине літо 2018 – коли чекати?

Бабине літо: коли чекати тепла

Початок бабиного літа пов'язують з наступним днем після дня осіннього рівнодення, який відбувається 23 вересня.

Поділитися:

На вулиці календарна осінь, однак літо не поспішає йти від нас. Люди з нетерпінням чекають повернення тепла, яке у народі називають бабиним літом.

За народними спостереженнями, у вересні на тиждень, іноді і на два настає по-літньому тепла погода. Початок бабиного літа пов'язують з наступним днем ​​після дня осіннього рівнодення, який відбувається 23 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 50 відтінків рожевого: З чим носити цей колір восени

В цьому році ситуація нетипова, адже вересень був надзвичайно теплим аж до сьогоднішнього дня. Вже з цієї неділі синоптики прогнозують погіршення погодних умов. Втім, шанс ще раз зустріти теплі дні Бабиного літа – залишається. Адже за народними прикметами, цієї осені на нас очікує не одне, а цілих два Бабиних літа!

Звідки пішло Бабине літо

Раніше, в минулому столітті дата початку бабиного літа була пов'язана з закінченням збиральних робіт, коли жінка могла приділити особливу увагу домашньому затишку. Напевно від того і пішла назва цього періоду.

Також бабине літо відкривало пору заготівель овочів і фруктів на зиму. У його перший день господині солили огірки. Чоловіки допомагали викопувати картоплю. А для літніх жінок бабине літо вважалося останньою можливістю погрітися на теплому сонечку, яке повернеться навесні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Романтична осінь: Квітковий принт знову в моді

За давніх часів назву бабиного літа асоціювали з сузір'ям, яке з'являлося на небосхилі в цей період. Сузір'я Плеяд в древній Русі називали Бабою. Бабине літо – це сонячне тепло на початку осені.

Пов'язували бабине літо і з віком жінки, коли її краса розквітає в повну силу перед майбутнім, немов осіннім, в'яненням. Летючу павутину бабиного літа порівнювали з першим сивим волоссям жінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі обговорюють новий тренд у макіяжі sunset eyes

Було повір’я, що повернення літа посеред осені – дія жіночих чар, які на все впливають.

Народні прикмети про Бабине літо

Говорили, що якщо під час Бабиного літа йдуть дощі, то осінь і взимку будуть такі ж часті опади.

А побачити веселку на початку Бабиного літа означає, що осінь буде теплою та сухою.

Дерева зелені – осінь триватиме довго.

Вважають, що якщо в цей період зіграти весілля, то медовий місяць у молодят триватиме все життя.

Лікарі радять в останні теплі дні більше перебувати на сонці, дихати свіжим повітрям, щоб набратися сил перед приходом зимових холодів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наймодніші зачіски осені 2018: 5 стильних варіантів