Будівництво по-українськи: Як заробляють мільйони на схемі поборів із новобудов

Будівництво по-українськи: як заробляють мільйони на схемі поборів з новобудов

Забудовники із різних міст України розповіли журналістам програми «Гроші» про всі факти вимагання хабарів у ДАБІ.  

Поділитися:

У новому випуску програми журналістських розслідувань «Гроші», який вийде сьогодні, 1 липня, о 22:45 на каналі 1+1, журналісти розкриють зухвалу схему поборів з усіх новобудов у різних куточках країни. Забудовники та підприємці з різних міст України розповіли, що Державна архітектурно-будівельна інспекція України не видає дозвіл на початок будівництва без хабара.

Система поборів працює через посередницькі фірми, куди чиновники  ДАБІ відправляють забудовників отримувати «додаткові послуги чи консультації». Вартість цих послуг співвідносна з сумою хабара. Відверті сповіді працівників Державної архітектурної інспекції, імена наглядачів за мільйонними потоками, та історії жертв однієї з найкорумпованіших державних структур України - дивіться в програмі «Гроші».   

Крім того, «Гроші» порахують, наскільки більше українцям доведеться платити за посилки з-за кордону. Також журналісти з’ясують, хто та як  віддав частину парку, ліс та транспортну розв’язку у столиці під черговий торгівельний центр і паркінг  

Про це та інше дізнавайтеся у програмі «Гроші» сьогодні о 22:45 на телеканалі 1+1.